07-03-2009                                    EPT                            Door: Ruud,  

Het stond al een poosje aangegeven op de homepage van de klompensite: het Hollandstalige weekend van het  Eper Piratenteam op 6-7 en 8 maart bij een horecagelegenheid op de Veluwe. Kaarten in de voorverkoop waren er al ruimschoots verkocht , dus dat zat wel goed.

 

Vrijdag aan het einde van de middag was het zover. De zender stond aan, het signaal was perfect en het geluid klonk mooi warm. Ook de RDS liep mooi door hier op de tuner. Dus het feest kon beginnen.

 

Zendinstallatie

De mast is een mobiele mast die op een hoogte van 57 meter stond met bovenin vier rossen. De zender stond achter in een auto en is van het merk Elenos en wel het type T1800, die op een vermogen stond van 1700 watt. Niet veel zou je zeggen, maar aan de afstanden die ze hier mee haalden, werkte dit perfect.

 

Straalzender

Tja bij de zender stond niet echt een studio. Er werd gedraaid vanuit een discohoek in een bar/dancing middenin een  klein dorpje en daar was geen plek voor de mast. Vandaar dat die een eind verderop stond en werd aangestuurd door een straalzendertje.

 

Apparatuur

Er werd gedraaid met de zwarte frisbeeā€™s en CD-tjes. De zwarte schijfjes werden gedraaid op twee Numark platenspelers, de zilveren schijven kwamen uit een Denon dubbel player. Het mengpaneel is een bekende van Dateq, type LPM 7.2

 

Optimodje

Voor de laatste bewerking van het geluid werd gebruik gemaakt van een Orban 2200 Optimod-FM. Daarvoor stond nog een Dualfex-pro en een Ultragraph-pro, beide van Behringer.

 

De sms liep via de pc, wat wel zeer handig was. Want dat er vele smsjes binnen kwamen kon je wel zien op de monitor. En dit werd ook erg gewaardeerd door dit team.

 

Artiesten

Vrijdagavond werd de gehele avond verzorgd door de Moonlights, afgewisseld door diverse andere artiesten, waaronder Anita van de Rapsodies. Kortom een zeer geslaagde avond.

 

Zaterdagavond zat de zaal al snel goed vol. Die avond konden de bezoekers o.a. genieten van  Gerard Schoonebeek, Martin Dams, zangeres Jolanda  en om de avond af te sluiten stond Bertus Staigerpaip op het podium .

 

After party

Zondagmiddag,  de afsluitingmiddag kwamen er nog een paar artiesten uit de regio op het podium onder wie nogmaals zangeres Jolanda. Dit was meteen een soort after party. Rond de klok van 19.30 uur ging de zender van de stroom en kan men terugkijken op een zeer geslaagd weekend vanaf de Veluwe.

 

De mensen van het Eper piratenteam willen een ieder bedanken die dit weekend heeft mogelijk gemaakt.

Artiesten   Bezoekers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artiesten   Bezoekers