08 -11 2009                                                        E.P.T.                                                                   door: Ruud

 Op 6,7 en 8 november was het weer zover: editie twee van het E.P.T. vanaf de Veluwe. Een groot piratenteam van wie er velen al heel wat jaartjes mee draaien in de piratenwereld. De mensen kennen elkaar door en door. Altijd met een lach en een knipoog en op zijn tijd serieus.

 

Lekker bezig

Donderdag begon het team met de voorbereidingen aan mast en zender. Toen ik aan kwam op de plek waar de mast naar de hemel moest gaan wijzen, werd er druk geklust en gesleuteld. Dit met behulp van een bouwlamp en vele lantaarns. De één liep met een antenne in  de hand en een ander zat te dollen met een rol tape. Kortom, iedereen was leuk bezig.

 

Na een paar uur druk bezig te zijn geweest, zaten de vier breedband dipolen in de mast. De grote generator werd gestart en langzaam ging de mast richting  de donkere wolken. Eenmaal rechtop kwam er nog eens een kleine twintig meter uitschuifbaar te voorschijn. En dan komt het totale geheel op een kleine 60 meter.

 

R&S

Het team had voor dit weekend een oude bekende uit het verzorgingstehuis gehaald. En wel opa R&S die ze af en toe voor eens een dag of een heel weekend van stal halen. Hij was dit keer goed voor 6,5 kilowatt. De sturing was van RVR en de tussentrap van het merk ERTI. Om ervoor te zorgen dat opa R&S het niet te warm kreeg, hadden ze er een grote afzuiger op aangesloten.

 

De studio stond dit keer –wederom- niet bij de mast. Simpelweg omdat bij de horecalocatie vanwaar de uitzendingen plaatsvonden, geen ruimte is.

 

Apparatuur

In een hoek naast de bar was de DJ-hoek met in het midden het mengpaneel. Een bekend type van Dateq, de LPM7.2. Links en rechts daarvan stonden twee draaitafels van het merk Numark waarop de vele 33- en 45-toeren schijfjes werden afgespeeld.

 

Voor de CD-tjes gebruikte men een dubbele player van Denon. Elke DJ nam zijn eigen koffers met CD’s en vinyl mee.

 

Soundprocessing

Voordat het geluid naar de straalverbinding ging, passeerde het nog de soundprocessing. De keten bestond uit ondermeer een Dualflex Pro van Behringer met als eindstuk de Orban-2200 optimod.

 

Op vrijdag- en zaterdagavond waren vele artiesten gepland zoals het IJsselduo, zangeres Jolanda, Lammert Grofsmid (zoon van Oompie Koerrier), Ad en Karin en vele anderen. De avonden werden dan ook druk bezocht.  

 

Zondag

Zondag ben ik nog even een kijkje gaan nemen bij de mensen van het EPT. Dit was meer een soort after party  met allemaal bekenden van elkaar. Dat was aan de stemming ook goed te merken. Kortom een gezellige boel.

 

Oogjes dicht

Om klokslag half acht ‘s avonds vonden ze het mooi geweest. Bij sommige mensen kon je dat ook wel zien aan de kleine oogjes, Alle sponsoren en vele andere mensen werden via de microfoon bedankt, daarna de laatste plaat en ook opa R&S kon zijn oogjes dicht doen.

 

Namens Ruud en Diana, bedankt voor wederom een topweekend en tot die volgende maal.

 

Bezoekers  Artiesten

De opbouw van EPT