15-02-2009                                        Fa De Linkse                           Door: Gup

Op afspraak ging ik deze zondagmiddag op weg richting een leuk stukje van Zuidoost-Drenthe oftewel op bezoek bij de firma De Linkse. Dit station bestaat uit 2 man en draait eens in de twee weken via de 98.90 in stereo en RDS.

 

Mast

De mast van dit station was niet zo hoog als ik had verwacht omdat het signaal prima was. De 2 x 6 meter en topbuis was goed voor een hoogte van om en nabij de 18 meter. In de mast hingen 2 zelfbouw rondstraal antennes gekoppeld door een zelfbouw koppelbalk.

 

Zender

De zender van dit station was altijd van R&S maar werd ingeruild voor een nieuw type dubbele mosfet. Dus niet met de BLF278 maar de SD-torren die goed zijn voor een vermogen van 900 watt. De stuurzender van dit station was één van de eerste prototypes van Veenstra.

 

Soundprocessing
Het mengpaneel van dit station was de bekende DX1000 van Behringer. Van daar gaat audio signaal naar een Behringer-setje als soundprocessing. De Composer, de Ultradyne 9024 en de Ultrafex moesten het geluid opfrissen. De stereocoder is nog één van het oude type uit de  FRM.

 

Het RDS- systeem was nog uit de Blom-tijd zoals wij dat noemen oftewel een RDS2000 systeem. Er werd bij dit station van CD gedraaid en dat werd gedaan door drie Sony CD-spelers.

 

Van single werd ook veel gedraaid en daarvoor stonden er 2 draaitafel. Ook stond er een MD-speler die alleen gebruikt werd voor het opnemen van dingen die niet voor alle oortjes bedoeld waren.

 

Studio

De studio was gehuisvest achter het huis in een schuurtje. Deze was vertimmerd tot een gezellige studio. Met een bar rechts en links nog een stamtafel. Achter de bar waren genoeg singles en CD’s aanwezig en opgestapeld, dus keuze genoeg.

 

Ook was de schoonvader aanwezig die geen uitzending mist van dit muziekstation en hij hoort eigenlijk bij het inventaris.. Het was een gezellig samenzijn met een lekker flesje Amstel.

 

Ik wil dit station bedanken voor de gastvrijheid en de gezelligheid.