13-08-2009                            Flamingo Team                                    Door: Wilco

De jaarlijkse marathon is weer van start gegaan van Flamingo Team en misschien wel de allerlaatste zelfs. Vele jaren hebben ze muziek verzorgd voor de bloemencorsobouwers in dit dorpje maar door gebrek aan vrijwilligers is het corso dit jaar voor de laatste keer.

 

Wat gebeurt er nu met Flamingo Team? Men is zich aan het beraden op de toekomst en wacht af wat de belangenverenging volgend jaar wellicht voor alternatiefs organiseert.

 

Zendapparatuur

Zover is het nog niet. De muziek is goed en veelal van vinyl en alles uit de 45 meter hoge zendmast met bovenin 4 breedband antennes.

 

Over de verzoekjes heeft het team niets te klagen. Dat gaat de hele tijd maar door en door en over de afstanden zijn ze helemaal te spreken. En dat met een 4x CX die momenteel op 1500 Watt staat ofwel 1,5 kW zendvermogen.

 

Vliegveld

De locatie van dit station is prachtig, hoewel ze vlak naast een vliegveld zitten, hebben de vliegtuigen er geen hinder van. Het spectrum is schoon en ze zitten toch ver genoeg van de aanvlieg- en landingsplaats af. Geweldig mooi om te zien allemaal.

 

De schuur waarin ze zitten is er één met een luchtje, een klein luchtje, want voorheen stonden hier koeien en onder de roosters ligt de mest er nog steeds. Na vele jaren dat deze schuur niet meer in gebruik is het allemaal aangekoekt waardoor de stank bijna is verdwenen, maar ach is het eigenlijk wel stank? Het hoort er allemaal bij.

 

Processing

Achter de studio tussen het hooi staat de soundprocessing opgesteld. Deze staat redelijk neutraal ingesteld. Niet de hard, gewoon lekker aan de band. Het geluid komt uit een Omnia One.

 

Een goed team, een rustig team een gedegen team dat geen geheimen kent. Niet voor ons en niet voor de andere media. Piraat dat is niet underground blijven, maar wel alert.

 

Video opname Flamingo team