15-06-2009                                        Flamingo Team                                    Door: Wilco

Je kent het misschien wel: je hebt een dierbare verloren en je wilt nog graag een laatste eerbetoon geven. Voor de verwerking is het heel belangrijk dat je voor je gevoel iets doet wat je tevreden stelt en waar je rust in vindt. Bij piraten is het in veel gevallen een laatste uitzending ter nagedachtenis verzorgen.

 

Dat doet ook Flamingo Team in dit Twents piratendorp. De vader van één van de leden is plotseling overleden. Een harde klap voor degen die het treft. Voor Flamingo Team reden om de uitzending op te dragen aan de overleden vader.

 

Vrije frequentie

Wat Flamingo had gehoopt kwam uit. Piraten gaven gehoor aan de oproep om de band vrij te houden. Respect, dat kwam er. De vaste piraten op de frequentie 97.60 MHz lieten hem uit of staakten de uitzending ‘s avonds want toen schakelde Flamingo Team in.

 

Zender aan

Precies acht uur was het dan zover de zender, een 4x CX die speciaal voor deze uitzending weer is gerepareerd, doet zijn werk. De variac wordt omhoog gedraaid naar 1300 watt en er is signaal op de band. Na eerst een telefoontje van een andere piraat te hebben ontvangen. Ze hebben hem uitgezet en wensen het team heel veel succes en sterkte.

 

Ook de RDS is aangepast speciaal hiervoor. Rust zacht pa, staat er te lezen en gelijk gaan de telefoon en de SMS-berichten achter elkaar door. Wat een gebaar en dat voelt goed.

 

Stream

Niet alleen van de piraten en luisteraars die deze uitzending konden waarderen. Ook andere grote piratensites zoals EPI en EPC werkten hieraan mee. Met alle macht werd geprobeerd om deze uitzending te streamen en met succes. Niet alleen de verbinding lukte maar men had ook gelijk enorm veel luisteraars via de stream.

 

Ik hoefde al niet meer te vragen of dit werd gewaardeerd. Een lach kwam op de mond, geweldig allemaal.

 

Het blijft regenen met verzoekjes en sterkte wensen. De uitzending kan al niet meer stuk. Inmiddels arriveren ook de eerste bezoekers in de studio om de uitzending bij te wonen.

 

Studio

De studio is trouwens nog geheel gemaakt door zijn overleden vader en dat geeft natuurlijk wel een aparte sfeer. Knus, klein en gezellig anders kan ik hem niet omschrijven, maar van alle gemakken voorzien.

 

Veelal draaien ze van vinyl vanaf 2 verschillende platenspelers maar ook van CD en er wordt rustig een zilveren schijf ingegooid.

 

Rustig gaat het signaal het Behringer mengpaneel in, type UB2222FX-pro om vervolgens de compressor MDX2600 in te gaan om daarna via de stereocoder/RDS naar ze zender te gaan.

 

We wensen dit station veel strekte de komende tijd en willen jullie bedanken dat we aanwezig mochten zijn bij deze uitzending.

 

Filmpje Flamingo Team