29-12-2009                            Foestrummer Piraten Team                              Door: Wilco

De eerste sanitaire stop zit eraan te komen en wel bij het Foestrummer Piraten Team. Het is 16:18 uur en ik moet nog heel wat piraten bezoeken. We zien wel hoe ver we komen.

 

Mega

Dit team zit lekker warm in een zaaltje achter een café en ze houden een mega-marathon. Maandag 27 december is dit station begonnen rond de klok van 18:00 uur en willen doorgaan tot maandag 4 januari 2010 18:00 uur. Een lang eind dus en ze zien wel of dat allemaal goed gaat.

 

Gastvrij

Aan het kleine dorp kan het niet liggen. Iedereen is op de hoogte van dit festijn. De marathon wordt voor de vierde keer gehouden. Ook hier is de gastvrijheid groot en van stugheid is niets te merken. Gelijk vroegen ze: wil je wat eten of wat dan ook, geen enkel probleem. Ik wilde niets maar de gastvrijheid die ze me boden voelt wel goed.

 

Ik zit toch niet in Belgiè?

Waar we nu eigenlijk zijn, ik heb geen idee. De kaart wordt uit de auto gehaald om te kijken waar ik zit en hoe ik het beste kan rijden naar het volgende stations. Helaas bij het open klappen betrof het een kaart van België. Daar hebben we dus niets aan.

 

Het station zendt uit op de 88.30 MHz. Een frequentie die vanuit Ommen gezien de mooiste frequentie is. Bijna geen draaggolf te meten aan storing als er geen piraten op zit.

 

Zendapparatuur

De mast staat iets buiten het café en alles op een hoogte van 42 meter met in de mast 2 fabrieksantennes met een vermogen van 1 kilowatt uit een setje van RVR.

 

De sttudio in het warme gedeelte van het cafe ziet er gezellig uit. Een aantal gasten is bezig met een groot stuk hout waar spijkers in staan. De spelregels zijn helder: het is spijkers betalen of een rondje doen.

 

Veelal wordt gebruik gemaakt van CD en MP3 met als mengpanel en DX-1000 van Behringer. De CD-speler is een dual van Dap Audio type DS8600. Voor de MP3 gebruiken ze 3 computers met software van Winamp en OTSDJ.

 

Processing

Als processing staat er aan het hoofd een Triple-C met een Symetrix 422 als AGC/Leveler en verder staat er nog een Ultrafex Ex3200 tussen.

 

Als slot draait het team gecombineerd voor de luisteraars en voor henzelf. Tijdens bepaalde tijden kunnen de luisteraars live in de uitzending komen. Iets wat we vroeger veel hoorden en nog steeds in Friesland een succes is.

 

Filmpje FPT