15-05-2009                            Goede Doel                             Door: Wilco

Vrijdagmiddag, de werkweek zit er alweer op, tijd om eens op impressie te gaan na ruim een week geen auto meer te hebben vanwege een defect.

 

Het Goede Doel, daar gaan we dus naar toe. Zoals de naam al zegt zenden ze uit voor een goed doel namelijk voor Actie Doe een Wens.

 

Donderdagavond was de testuitzending en dit verliep gelijk perfect. De platen bleven in de ether geslingerd totdat de stuurzender het begaf. Deze kon gelukkig terplekke gerepareerd worden en hup daar gingen ze weer.

 

Bekende wagen

Veel tegenslagen hebben ze dus niet gehad, maar toch hebben ze er een slecht gevoel over. Er is al een bekende wagen in de buurt gesignaleerd die waarschijnlijk roet in het eten gaat gooien. Maar als alles goed blijft, gaan ze door tot maandagmorgen.

 

Maar tot zover worden de platen gewoon gedraaid en met name gedraaid. Het meeste komt van vinyl van de 2 Technics-spelers van het type Sl1200MK3 met concorde elementen. Het mengpaneel is een Dateq GPM8. Verder staat er nog een dual CD-speler tussen van Boost, type CD-240, maar wordt eigenlijk niet gebruikt.

 

Boete

Jawel er wordt veel van vinyl gedraaid en er wordt ook veel tegengehouden bij piratenstations (zogenaamde scratchen). Ook af en toe bij dit team maar dat heeft gelijk consequenties. Een boete van 50 euro voor degene die het flikt en die boete gaat naar de stichting Doe een Wens.

 

Soundprocessing

Met een vermogen van ruim 5 kW staat er uiteraard processing tussen. Een Unity2000 met een Orban Co-Operator 464A.

 

De sturing en eindtrap zijn eigenbouw en de eindbuis kan zeker 8-9 kW leveren, maar het team vindt 5 kilowatt genoeg momenteel. De buis is nog splinternieuw dus even rustig aan.

 

Nieuw kan de buis dan wel zijn maar het ruikt in de paardentrailer niet als nieuw. Een flinke verbrande lucht hangt er. Dat komt van de vorige keer toen de zender was uitgeleend en de voeding eruit werd geblazen. De oliestank van de elco’s was nog duidelijk te ruiken.

 

SMS

Dit gebeurt met de hand, hoewel de PC er klaar voor staat, maar de techniek laat het afweten. Er zit niets anders op om alles op te schrijven met het handje en de vertrouwde vulpen.

 

Mast

Alles hebben ze in eigen beheer dus ook de mast. Het betreft een voormalige legermast die is opgehoogd naar ruim 50 meter met erin  4 eigenbouw antennes en een koppelbalk van de Silverbird. De antennes hebben zich al ruim bewezen en nu ook deze keer.

 

Hoewel de hele uitzending illegaal is denken ze zeker aan de veiligheid. Werkende noodverlichting en brandblussers zijn aanwezig. Een minpuntje is dat de mast die ruim 50 meter is en de tent staat net binnen de valruimte.

 

Dit vindt het team ook zeer spijtig en er is zeker aan gedacht maar het kon niet anders. De volgende keer staat de tent buiten de vallengte van de mast, beloven ze. Een belangrijk iets dat vaak vergeten wordt.

 

Verhuisd

Waar het team bang voor was dat gebeurde. Geen inval maar een beroerde dwangsom vrijdagavond van 15.000 euro per dag. Het team is niet voor één gat te vangen, had dit al ingecalculeerd, dus een tweede locatie is voorhanden.

 

Je zal zeggen de hele kraam wordt verhuisd maar dat bleek van niet. Toen ik in de ochtendglorie van zaterdagmorgen langs de oude locatie reed lag de mast plat en de tent stond er nog.

 

Weer pech

Op de 96.50Mhz was toch signaal, maar waar ze nu zaten ik weet het niet. Wie het wel wist was weer de gemeente, want ze kwamen voor de tweede keer een dwangsom om de deur brengen waar je wel de zender voor uit wilt zetten, deze is goed voor 20.000 euro

 

Het wordt ze dit keer niet gegund dat is duidelijk. Wat ook duidelijk is, is dat het team de derde locatie al gereed aan het maken is.

 

Dit alles voor de stichting Doe een Wens die zo belangrijk is van één van de teamleden. Hij is zijn zoontje verloren en door Doe een Wens zag hij de laatste wens van zijn zoontje en zijn vader en moeder in vervulling gaan. ‘Daarom gaan we door,’ klinkt het strijdvaardig.

 

Filmpje Het Goede Doel