19-12-2009                                           Station Gummiebeer                                        Door: SKH

Door de crisis heeft deze piraat helaas al een paar weken geen werk en dat was voor de Gummiebeer reden om de draad van de geheime zenderij weer op te pakken. Eerder draaide hij bij diverse teams en ploegen maar nu thuis alleen de lucht in.

 

Een mastje van 17 meter hoog met daarin een enkele ros van de bekende Ratt-fabriek zorgen er voor dat het signaaltje de wijde wereld in gaat. De zender, een enkele mosfet, heeft het in de garage goed naar zijn zin.

 

Studio

Dit is nu zoals men vaak zegt een echte slaapkamerpiraat. Op een stelling staat de apparatuur, twee stoeltjes erbij en gassen maar. Als mengpaneel wordt een DX 1000 gebruikt waarop twee CD-spelers van Sony zijn aangesloten.

 

Vanuit de Behringer-mixer gaat het geluid naar de soundprocessing, een Ultramizer. En dan via de stereo- en RDS-coder naar de zender. Om wat voor stereocoder het gaat, is niet bekend bij de eigenaar. Zijn commentaar”’Wat kan mij het schelen wat voor spul ik heb. Het moet werken daar heb ik het voor.’

 

Getest

Al een paar keer heeft de Gummiebeer een middag gedraaid en de afstanden vanwaar rapporten vandaan kwamen zijn groot te noemen. Dus qua zendvermogen en masthoogte zit het wel goed en uiteraard de frequentie 95.10 MHz wil ook wel natuurlijk.

 

Weekendmarathon

Afgelopen woensdag draaide de Gummiebeer een mooi stuk van de dag en beweerde dat dit de laatste draaidag van 2009 zou zijn vanwege kerst- en eindejaarsmarathons.

 

Maar zaterdagochtend rond de klok van 11 uur kon hij het toch niet laten en besloot samen met zijn vriendin Petri een weekendmarathon te draaien.

 

Met hun tweetjes hebben ze tot zondagmiddag 5 uur hun hits de ether ingeslingerd. Zoals het nu lijkt kunnen we in het nieuwe jaar volop genieten van de Gummiebeer. Want zolang het werkt en het wordt toegestaan gaat hij wel door.

 

Weinig foto’s

Een slaapkamer is niet te vergelijken met een grote tent met van alles er om heen. Dat is de reden dat er maar weinig foto’s van dit station zijn gemaakt.