26-12-2009                                        Zender Hawaï                         Door: Swazy Fm

Tweede kerstdag was het weer zo ver: de Hawaï zou even weer draaien. Alles was tot in de puntjes geregeld. Tent, mast, verwarming, kortom alles.

 

Maar toen....

Toen de heren van Allons en de Hawaï de tent hadden staan, gebeurde het. De hoogwerker die ze geregeld hadden kwam op het laatste moment niet. De eigenaar belde af. In allerijl moest er dus een andere mast komen, die ook nog beetje hoogte had. Ja, zie  die maar eens te krijgen op een dag voor kerst.

 

De Melkboer FM had nog wel één, maar daar moest het nodige aan gebeuren. Dus toen ging het team op eerste kerstdag maar aan het werk. Zo gezegd, zo gedaan. Maar 's middag was hij klaar en ging de mast op transport.

 

Karper

Toen de mast op de zendlocatie was, had de Hawaï de pijp met antennes al klaar liggen en kon zo de mast omhoog. Maar ook dat ging niet soepeltjes. De topbuis hing nog krommer dan een vishengel met een karper er aan. Laat maar zitten zo, want inmiddels was het al middernacht, tweede kerstdag.

 

Politie

Ook kwam de politie nog even op bezoek. Niet om de zender. Ze moesten een  roekeloze automobilist hebben die veel te hard reed.