24-01-2009                                        Heujbull                                   Door: Kroepoek
Zo maar eens een weekend aan de band, Heujbaal FM en Radio Redbull, oftwel Heujbull. Vanaf de grens van Overijssel en Gelderland.

Op het fietsje

Aangekomen na een behoorlijke fietstocht ben ik direct de keet binnengestapt om een heerlijk blikje sinas te drinken. De platen werden gedraaid en de praatjes werden gemaakt. In een hoek lag nog een slachtoffer van de avond daarvoor. Half in coma, even een foto ter bewijs gemaakt.

Audioapparatuur
Achter de draaibar stond een DX1000 als mengpaneel met 2 Technics-platenspelers die voor het geluid moesten zorgden. Ze draaiden 100 procent van vinyl, al was er wel een dubbele CD-speler. Maar die stond niet aan.

Soundprocessing
Echt wat aparts, iets wat me direct opviel toen ik binnen kwam. De soundprocessing gebeurde via de PC via Breakaway FM. Ze beschikten over de gekochte versie ($199) en het klonk echt uitstekend. Al zat er wel iets vertraging in het audiosignaal, maar daar was in de studie niks van te merken door een paar slimme oplossingen.

 

Op de stuurzender kon je zien of het signaal nog binnen de frequentiezwaai bleef en daar zat het bewerkte signaal nog ruim binnen. Meer info over Breakaway op www.claessonedwards.com.


Mast en zender
De mast is een bekende huurmast: 60 meter met daarboven in 4 gepiekte antennes. De zender die er achter stond toen ik kwam was een T1800 van Elenos met een super mooie stuurzender: RVR PTX LCD (100 Watt) stuurzender. Dit bij elkaar gaf een goede 2000 watt op de klok.

De Heujbull heeft het weekend succesvol uitgedraaid en maandag de zender uitgeschakeld.

Dan rest mij alleen nog het bedanken van de jongens voor de gastvrijheid en gezelligheid.