03-09-2009                            Holthakkers Team                                           Door: Wilco

Dit weekend gaat het weer gebeuren, het Holthakkers Team. We gaan eens een kijkje nemen bij de opbouw. Althans ik verwachtte een opbouw op de donderdagavond. En weer zat ik fout. Het team is nog maar een paar uur voor het inschakelen van de zender en alles staat al klaar en er heerst totale rust.

 

Zendercheck

Alle vertrouwen hebben ze erin. Vanmiddag was zelfs de zendercheck al en niet eens op vol vermogen. Vier kilowatt werd er gehaald, terwijl de zender tussen de 8 a 10 kW levert uit de 4CX5000 buis maar dit komt wel goed.

 

Veel dingen blijven me telkens weer verbazen en ook bij dit station. Bij aankomst is domweg de toegangsweg gebarricadeerd door een enorm mestsilowagen. Je moet er gewoonweg omheen rijden om bij de studio te komen maar alles wijst zich vanzelf.

 

Over de muur

Dan kan je opeens niet verder. Want rij je door, dan knal je gewoon tegen een gigantische betonnen muur aan. En wat staat er achter deze gigantische muur? Juist, de mast.

 

Het is niet zozeer dat bij een inbeslagname de mast niet mee kan worden genomen maar enorm vertragend werkt het wel. De vraag is of dit bewust werd gedaan? Ik had niet de indruk dat het hierom gaat. Ik ken het gevoel wel om toch een beetje ‘kick’ creëren, oftewel humor.

 

Hoewel alles klaar lijkt wordt nog de laatste hand gelegd aan deze marathonuitzending. Wat bankjes worden geplaatst en camerabewaking voor inkomende bezoekers en alles in kleur. Leuk om te zien.

 

Nog een keer de zendercheck

Eindelijk daar is die dan de zendercheck, dat is mooi om te zien. De zender, een Siel-sturing met een eigenbouw eindtrapje stuurt het gigantische monster aan. Het mooie ervan is dat dit ook helemaal eigenbouw is en wel door het team zelf. Ik ervaar deze check als een oude stoomlocomotief die opgestart wordt, geweldig.

 

Spannend

Hoewel de 8000 Volt jammer genoeg me op dit moment wordt bespaard gaan wel de coolers aan. Het gaat nu om de soundtest. Prachtig om te zien en om te horen hoe alles werkt. De eindtrap staat er nog rustig bij maar wat een gevaarte. Daar heb je respect voor die ook met respect en discipline moet worden behandeld. Dan pas werkt het 100 procent.

 

In de studio weer aangekomen staat ook alles al klaar. De studio is ondergebracht in een gigantische loods, waar een deel van wordt gebruikt voor de uitzending.

 

Analoge processing

Veelal van vinyl zo te zien. Duizenden platen staan startklaar en ook de processing. Een mooie maar ook een oudje. Als leveler staat er een Inovonics-250 wat eigenlijk een volwaardige processor is, en daarachter een Orban 8100. Heerlijk die analoge sound.

 

De soundtest gaat goed en het wordt eens tijd om de mast te bespreken. Deze is niet in eigen beheer. Boven in de mast van 65 meter hangen 6 high power-rossen die het werk de komende dagen mogen gaan doen.

 

Nog een zendercheck?

Het is allemaal een voorspelling want tenslotte zijn er nog geen reacties geweest en alleen maar zenderchecks, maar ik heb er alle vertrouwen in dat over een paar uur de telefoon continue gaat rinkelen met verzoekjes.