24-10-2009                                        Huifkar Fm                                          Door: Wilco

De kilometers zijn dit weekend wel gemaakt om op bezoek de gaan bij diverse piraten in heel Overijssel en zelfs Drenthe. De laatste in deze reeks is station Huifkar vanuit West-Overijssel.

 

Midden in een klein dorpje in een café zit Huifkar FM een marathon te houden. Die is donderdagavond begonnen en gaat door tot zaterdagavond in de late uurtjes en alles op de 95.10 MHz.

 

Van kou of een kleffe tent is dus geen sprake. Nee lekker verwarmd in een horecapand. Ruimte voor een mast hebben ze daar niet en deze staat verderop en ook daar gaan we heen om een kijkje te nemen.

 

Zendmast

Bij een boerderij staat de mast van 47 meter met erin 4 eigenbouw dipolen net als de koppelbalk. In een paardentrailer staat de zendapparatuur opgesteld.

 

Zender

Een 4 x CX250b. Daar bestaat de eindtrap uit met nieuwe Eimac buizen en op de Bird staat 1500 Watt te lezen. De stuurzender is een Profline.

 

En snel terug naar de studio

Veel hebben we er niet meer te zoeken dus terug naar de studio waar de platen worden gedraaid vanaf 2 JB Systems High Q10 spelers. Ook wordt er veel van CD gedraaid en die komen van de dubbele CD-speler van Numark, CDN-22. En als de plaat niet op CD te vinden is, kan er nog worden uitgeweken naar MP3 met het programma BPM.

 

Soundprocessing

Als kopstuk staat er een Dateq LPM7,2 mengtafel. De processing is een heel Behringer pretrack met alle toeters en bellen. Ondanks alle toeters en bellen klinkt het geluid prima.

 

Het hele regiment aan Behringer processing heeft als kopstuk de 9024 en verder de Ultrafex Ex3200, Multicom MDX4400, Feedbackdestroyer DSP1124 en een Ultramizer DSP1400p.

Voor de spraak wordt een Virtualizer DSP2014 gebruikt met de C1 microfoon ervoor.

 

Huifkar FM bedankt voor de impressie. Het signaal op de terugreis was tot in Ommen goed hoorbaar op de autoradio.

 

Filmpje Huifkar FM