11-11-2009                        Iglo FM                               door: Ruud
 Een impressie van de Iglo FM op een doordeweekse dag zomaar een paar dagen aan de band. Ze draaien vanaf de Veluwe.
 
Waar zit je?

Bijna aangekomen op plaats van bestemming pronkte de mast al in de hoogte. Nog even de auto ergens parkeren en eens kijken waar men zich precies bevindt.

 

Ook dat was niet zo moeilijk. Er gingen snoeren door een schuurraam en van achter dat raam werd al geroepen: hé daar heb je Ruudje. Aha daar moesten we zijn.
 
Schuurtje

De studio bevind zich in een schuur. De Iglo draait nog niet zo lang maar is op de goede weg.

 

Veelal wordt er met vinyl gedraaid en een enkel CD-tje. Voor de zwarte plaatjes staan er twee Citronic draaitafels met er tussenin het mengpaneel van Behringer, type 1222

 

Processing

Voor de beter klank staat er tussen het mengpaneel en de zelfbouw stereocoder een compressor, de Autocom pro van Behringer.
 
Zender

Toen maar eens even naar buiten gelopen om een kijkje bij de zender en de mast nemen. Achter een staldeur staat de eindtrap van DB Electronics met ervoor een stuurzender van het merk Suono.

 

Het eindvermogen stond op 1,7 kW. Helaas kon de generator niet meer stroom leveren.

 
Mast

De mast staat op 40 meter en bovenin de mast glimmen twee breedband dipolen. Ze deden goed hun best want rapportjes en reacties kwamen vanuit de wijde omtrek. De reacties waren mooi af te lezen op de pc. Op het moment dat wij er waren was het een gezellige boel en niet te druk.
 
Helaas konden we niet te lang blijven, maar dat komt in de toekomst wel goed.

 

Namens Ruud en Diana bedankt voor de drankjes en de sterke verhalen (hihi) en succes met de hobby.