12-06-2009                                        Jaapies Bar                                         Door: Wilco

Een druk weekend was het en de laatste impressie van dit weekend ben ik nu aan het schrijven. Een lastige zeker omdat ik alle gegevens kwijt ben geraakt. We zullen het zonder aantekeningen moeten doen.

 

Onrustig

Vrijdag heb ik eens en dagje vrijgenomen en ga ik ondermeer naar Jaapies Bar. Een team dat al 5 jaar draait, maar deze keer is het bij aankomst onrustig.

 

Niet zozeer bij de jongens, die blijven wel rustig maar er heerste wat vreemds. Mijn zesde zintuig had gelijk ondanks dat ik mijn ogen niet de kost had gegeven. Oom agent was bij dit station aanwezig en dat voorspelt meestal niet veel goeds. Ook minder goed is de beambte van de gemeente.

 

Dwangsommetje

Na eerst de zaak eens te hebben geobserveerd ben ik er maar bij gaan staan. Tja het was duidelijk misse boel. Een dwangsom en een flinke van 10.000 euro, al was de brief erg onduidelijk en zeker met de uitleg erbij.

 

Tegenstrijdig en men kan eigenlijk de brief wel onwettig verklaren, leek me. De mast moest weg voor 6 uur en ook alles wat zich hier afspeelde, stond erin. Al vertelde de beambte dat ze aan de mast niets kunnen doen. Daar gaat AT over niet de gemeente, vertelde hij.

 

Vreemd maar we geloven hem maar. Enkel het feest was waar ze over vielen. Een vergunning moet hiervoor aangevraagd worden. Die hadden ze niet en na wat pogingen om deze toch te krijgen lukte dat niet meer.

 

Wat moet je?

Tienduizend. euro betalen? Dat wordt te gek met ons vijven dat is 2000 euro de man en per dag. Dat doen we niet, was het antwoord. Al dacht de eigenaar van de grond er iets anders over. Kom op zeg we gaan door., was zijn reactie

 

Leuk maar toch koos het team eieren voor zijn geld en koos ervoor om alles naar een andere locatie te verhuizen. Jammer want ze hadden het hier machtig mooi voor elkaar. Mooie verlichting, netten erboven en een vloertje van wit zand. De uitstraling was fantastisch.

 

Dat krijgen ze niet meer, dacht ik. Mis, het team verkaste een heel stuk verderop en bijna alles stond er net zo weer, op de verlichting en de netten na. Het geheel zag er wederom strak uit, inclusief een vloertje van beachzand.

 

Orban-sound

Enkel het geluid vanaf de tweede locatie was een stuk minder doordat er twee zenders tussen zaten en alles niet meer rechtstreeks de zender inging. Het klonk als een klok vrijdag tot aan de dwangsom,  al is het daarna ook niet verkeerd. Maar de gerecapte Orban 8100 is niet meer zo te prachtig horen als vrijdagmiddag.

 

Desondanks is de uitzending zonder verdere problemen verlopen.

 

Lokatie 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie 2