22-11-2009                                        Jansen en Jansen                                 Door: Wilco

De tweede zender op de zondagmiddag is geen marathonzender maar een piraat die zich bevindt in een woning.

 

Vrouwelijke gast-DJ’s

Station Jansen en Jansen, maar dan onder leiding van Firma Kenwood en Radio Goudfazant. Jansen en Jansen zijn twee dames die vandaag gastpiraten zijn. Eigenlijk zijn deze dames geen piraten al houden ze zeker van deze muziek.

 

Nee, het leek deze dames wel eens leuk om een programma te mogen presenteren en Firma Kenwood en Radio Goudfazant wilden hier wel aan mee werken. Het leuke is dat deze piraten deze dames tot vanmiddag niet eens kenden.

 

Zendappparatuur

Alles moest dan ook vandaag gebeuren midden in de bouw in deze piratenboulevard cq piratenstad met een zendvermogen van 500 Watt. Dit komt uit een RVR-eindtrap en een RDVV-stuurzender. Dit alles uit een 24 meter hoge kokermast met erin 2 rossen.

 

De studio ziet er gezellig uit en zit helemaal vol met mensen. Iedereen zit in een rij, naast elkaar dus en onder een genot van een hapje en een drankje en veel vertier. Maar als de dames de verzoekjes aflezen is het stil in de studio.

 

Telefoondrukte

Dit alles gaat zonder problemen en met vol enthousiasme. Firma Kenwood waar de uitzending plaatsvindt heeft het nakijken. Normaal heeft hij minder verzoekjes, maar nu de dames aan de macht zijn blijft de telefoon niet rustig.

 

Ondanks de drukte in de studio is er ook nog ruimte waar alle apparatuur staat, het domein van de etherpiraat oftewel de keuken. Het is klein en alles is in een hoek gemonteerd.

 

Hoewel deze piraat over voldoende vinyl beschikt dat wordt gedraaid 2 verschillende platenspelers staan de muren ook vol met CD’s. En die worden afgespeeld door 2 losse Philips spelers.

 

Compressor

Niets zonder mengpaneel en dit is een Behringer 1622FX tafel. Over de processing zijn ze nuchter. Daar hebben we eigenlijk niet zoveel verstand van. Maar dat wil niet zeggen dat we niets hebben. Een MC-Crypt compressor, type CD-102 en een MC-Crypt X-Over model 50 staan er tussen om het geluid op te peppen.

 

Museumpret

Een gezellige middag bij dit station dat al 17 jaar aan de band zit met de nodige tegenslagen van hogerhand. Tenslotte nog een kijkje op de zolder naar nostalgie en dat stond er. Prachtig, een oude ECC82 met een dubbele QQE03-12 zender stond tussen het stof. Dat vind ik nu mooi.

 

Die gaat ook niet weg, vertelde de eigenaar en ik gaf hem groot gelijk. Deze eenvoud is prachtig om te zien maar ook de oude R&S kast staat er nog met een bijhorende zendbuis, de QB1100. Weliswaar defect maar het blijft erg mooi om te zien.

 

Ik wens Firma Kenwood en ook de Radio Goudfazant nog vele jaren zendplezier en ik hoop dat we elkaar nog vaker spreken.

 

Filmpje Jansen en Jansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stukje nostalgie