31-03-2009                                        KMF                                      Door: Wilco

Studio 3, daar zijn we nu aangekomen van de elfdaagse marathon vanuit dit piratendorp. Helaas hebben we studio 2 gemist. Een mens moet ook nog werken en het gezin plagen. Ik had dus geen tijd. De verbouwing die wat tegenvalt gaat voor.

 

Verschil

KMF, daar zijn we nu. KMF staat voor Klein Maar Fijn, de vraag is; hoe klein zijn ze? Hiervoor wil je graag doorverwijzen naar de impressie op 21 mei 2005. Dit is pas leuk om te zien maar vooral wat een verschil. Toen waren ze al serieus bezig met draaien maar hadden het materieel nog niet zo voor elkaar zoals nu.

 

Freaks zijn het geworden en helemaal met de sound. In 2005 was processing nog afwezig maar al snel was daar de kerstboom van Behringer. Veel lampjes, maar ook het geluid werd beter.

 

Processing

Veel lampjes betekent nog niet dat het optimaal is. Nee het team ging voor een echte processor, de DSPX-Mini. Ze waren één van de eersten die ermee draaiden, maar ook dat was niet meer leuk. Een DSPX-FM kwam er. Een mooi geluid maar ook hier was de uitdaging al snel voorbij.

 

En nog meer processing

Compleet wat nieuws moest er komen meer processing. Een ander geluid. Kortom de Vorsis VP8 staat er nu. Een complex apparaat en voordat hij beter klonk dan de DSPX-FM waren ze wel wat uitzendingen verder. Een hobby zullen we maar zeggen. Of toch een freak?

 

Het is leuk om deze freaks te ontmoeten, al gaat het mij boven mijn pet. De techniek stopt niet bij het mengpaneel maar gaat verder en dat maakt het mooi. Vol enthousiasme en met veel geduld beantwoordde hij alle vragen goed en duidelijk.

 

Rookhol

De studio ziet er strak uit en is net als in 2005 rookvrij, maar dat is geen probleem. Ook hier is een rookplek en wel buiten maar wel buiten onder de afdak en met een……kachel.

 

De klankjes komen van diverse geluidsbronnen. Zowel MP3, CD als vinyl gaan door de kabels naar het mengpaneel, die van D&R, is, type Airmate. De draaitafels zijn van Technics, SL1200MK2 en de CD-speler van Denon, DN-D4500. De vele MP3’s komen vanaf een laptop en worden afgespeeld met het programma OTJAV DJ-Pro.

 

Zendinstallatie

De tweemans formatie zendt uit via een 65 meter hoge zendmast met erin 8 breedbandantennes en een vermogen van 1500 watt uit een Elenos T1500 waar ook de stuurzender van is.

 

Om 23:00 uur dinsdagavond is het weer gebeurd en wordt de frequentie 97.00 MHz overgedragen aan studio 4 de Piratenvogel