19-09-2009                                        Kachel FM                                         Door: Wilco

Wil je wat bijzonders zien? Ga dan naar Kachel FM. Onuitgenodigd ga ik naar dit station toe. Dat is niet zo bijzonder want bij een piraat ben je altijd welkom. De impressie zal me in eerste instantie een zorg wezen. Door het signaal dat ze produceren werd ik aangelokt om eens te kijken daar.

 

Gigantische kachel

Ik reed door een klein plaatsje en wist niet waar ze zaten. Na het uitrijden van dit plaatsje zie je knipperende gekleurde lichten, en ik dacht gelijk: een buurtfeest, een kleine kermis of zo,.

 

Nee, hier zit Kachel FM en midden op het terrein is een gigantische kachel gebouwd van een oude giertank, geweldig. Dit is dus Kachel FM.

 

Het hele terrein ziet er gewoon machtig gezellig uit en vol met decoraties, waarvan je denkt  wat gebeurt hier? Alles is legaal op dit terrein en zelden zie je dat ze het zo goed voor elkaar hebben. En toch zijn ze op de FM te beluisteren?

 

Fm?

Tja, dat is iets waar we ons niet mee bezig houden, is de reactie. Een feest voor de buurtschap al is deze nevenactiviteit ook wel mooi, maar ze snappen er zelf niets van. Er hangt zelf een kaart in de tent waar het signaal nog te ontvangen is, en we streamen alleen maar door om het op te nemen en voor moeders thuis.

 

Mag het?

De vraag kwam dan ook snel: mag ik een impressie maken? Ja hoor geen probleem, en de ins en outs werden dan ook snel verteld.

 

Buiten ziet het er al enorm mooi uit maar ook binnen straalt het er van af. Gezelligheid troef, anders kan ik het niet beschrijven. De studio staat op een behoorlijke verhoging met de nodige apparatuur en van alle muziekbronnen wordt gebruik gemaakt.

 

Orban

Om het geluid een extra dementie te geven wordt gebruik gemaakt van een Texar en een Orban 8100, een goede keuze.

 

Hoe langer ik blijf, des te meer ik gecharmeerd raak van dit station. Ik heb mijn ogen uitgekeken, het was super.

 

Ik verlaat het terrein nadat de kachel van Kachel FM letterlijk roodgloeiend was.

 

Super en ik hoop tot volgend jaar.