03-01-09                                Kanaal Digitaal            Door: Wilco

We gaan deze dag wat zuidelijker Twente in en komen aan bij Kanaal Digitaal. Al eerder zou ik bij dit station komen maar er kwam elke keer wat tussen. En ach eigenlijk maakt dat ook niet uit. De meeste piraten stoppen toch niet of komen wel weer retour aan de meterband.

 

Compleet mobiel

We zijn aangekomen op een stuk oud-maïsland, met midden de mast van 45 meter hoog. Die is in eigen bezit. Het opvallende is dat deze mast zonder enige discussie 100 procent mobiel is maar dan ook echt compleet mobiel. Niets geen steunpoten of wat dan ook. Nee, de trekker ervoor en wegrijden.  

Kanaal Digitaal bestaat uit 7 teamleden en wil niet klooien met het antennepark en verkiest daarom een fabrieksantenne-systeem en wel van RVR. Vier stuks hangen er in de mast en ook de koppelbalk is van RVR. 

Zender

De stuurzender is een eigenbouw en de eindtrap weer fabrieks. Een Elenos T1800 staat hier,  de 230 volt uitvoering.

 

Veel apparatuur

De studio staat aan de rand van het maïsland en is net in gebruik. Binnenin ruik je de verf zelfs nog en ze zijn ook nog bezig om de studio verder af te werken. Het ziet er bijzonder goed uit. De studio is ruim opgezet met een gigantische scala aan apparatuur. Nog niet alles is aangesloten maar voor de uitzending werkt het nodige. 

We beginnen met het mengpanel: deze is van D&R Airmate met in de geluidsproductielijn 2 platenspelers van Lenco de L3807, een dual CD-speler van Numark type CDN35 en een Numark D2 Director die MP3 van ingebouwde harde schijf speelt. Als finish 2 losse MD-spelers van Sony. Echt van alle muzieksoorten voorzien is dit station. 

Soundprocessing.

Processing is er ook in meerdere soorten namelijk voor de spraak en voor de muziek. Voor de muziek wordt er een DSPX-Mini gebruikt met een TC Electronic Finalizer ervoor. Voor de spraak staat er een VIP1-processor. Veel apparatuur is nog niet eens aangesloten. 

 

Na nog even aan de ronde tafel te hebben gekletst was het helaas weer tijd om richting Ommen te gaan, maar we komen nog wel een keer retour.