09-10-2009                                        K & S                                     Door: Wilco

Ik ben een dag te vroeg gekomen, maar dat was mijn eigen schuld. In het SMS-bericht stond of ik tijd had op zaterdag en niet op vrijdag, zoals nu..

 

Dames only

De reden is dat zaterdag het damesteam van K&S gaan draaien. Dat geeft toch altijd wel weer wat aparts. Maar helaas, ik moet het doen met de heren van dit station.

 

Mastje

Inmiddels gaat het signaal mooi en netjes de ether in met de 65 meter hoge zendmast met erin 6 breedbandantennes. Ze doen hun werk meer dan goed, vooral in de bovenste provincies van Nederland.

 

Gek zal je worden van de vele berichten die binnenkomen. De éne piep naar de andere, ongelofelijk. Piraten zijn hot, vooral op werkdagen, en dat blijkt wel.

 

In het Frysk, bobbe

Minder hot zijn de verzoekjes uit Friesland die in grote getale binnenkomen. De plaatsnamen die genoemd moeten worden is voor de Sallanders bijna niet om uit te spreken, maar lachwekkend is het wel.

 

En ze doen het ook met veel plezier, al weten ze godsnaam niet waar die vreemde plaatsen allemaal liggen. Pennen worden hier versleten maar de dame die het allemaal vertaalt naar papier weet zich er wel raad mee.

 

Studio

De studio ziet er verder prima uit met het nodige materiaal. Zo viel het mengpaneel me erg op want die zie je niet vaak terwijl het merk o zo bekend is, namelijk Dateq. Alleen staat hier de BCS27. Een type dat al ruim 10 jaar in de collectie van Dateq is, volgens het team. Mooi is hij wel.

 

Ook de microfoon is een plaatje: een Electro Voice, type RE27N/D. Een perfecte microfoon waar het team ook gigantisch over is te spreken.

 

Een Omniaatje

Alles wordt gedraaid van vinyl en een enkele CD-speler staat er voor jingels, thats all. De platenspelers zijn van Technics. De processing is een Omnia One die al werk mag doen zonder voorset of zo.

 

Lekker kappen

Hoewel aan de aankleding van de studio niet zoveel aandacht is geschonken, is dat wel des te meer met het zendgedeelte. De sturing, een Elenos ETG500DR is gekozen met een reden dat deze een limiter aan boord zodat er nooit boven de 75Khz zwaai wordt gekomen.

 

Alles daarboven kapt hij simpelweg af, al is dat met een Omnia One niet echt nodig. Leuk is het wel met het extra gevoel van safe zitten.

 

Een leerzame middag bij dit station en we gaan elkaar weer spreken.