05-12-2009                                                        Ketsplaat FM                                                    Door: Bram

Het is zover, sinterklaasavond. Nee geen pakjes vanavond, maar gezellig naar een piraatje. De jongens van de Ketsplaat FM heb ik het over. De hele zaterdag draaiende vanuit een buurtschap op de 96.7 MHz.

 

Mast

De mast met een hoogte van circa 35 meter bestond volledig uit kokers en was opgebouwd volgens het kantel/schuif-principe. Bovenin zaten 2 mooie breedbanders die hun werk goed deden. Dit was voornamelijk aan de reacties goed te merken. Als zender stond er een mooie dubbele CX te draaien die 650 Watt leverde. Daarvoor stond een zelfbouwsturing.

 

Studio

De studio, een omgebouwde schuur, was gezellig ingericht met een ruim draaifornuis. Daarin waren te vinden: 2x Germini XL-500 ll als draaitafels, een dubbele CD-speler van JB Systems en een laptop met daarop Virtual DJ.

 

Dit alles ging naar het mengtafel  en dat was een Behringer VMX1000. Het totale geluid klonk zeker niet slecht. De oorzaak hiervan was het soundprocessingsetje van Aphex/Symetrix. En wel de Symetrix 422, de Aphex 250 en de Aphex 722 Dominnator. En als laatste een complete set van Katruud voor de st/rds.

 

Drukte

Dit keer hebben de jongens er maar een tent bij gezet omdat het de vorige keer zo druk in de keet was dat je amper bij de koelkast kon komen. Zo dachten ze het probleem te hebben opgelost, maar helaas. Wat gebeurde er? In de studio was het weer zo druk en in de tent ook. Van ver kwamen de jongens met een taxi naar dit team. Maar natuurlijk was het een groot succes en beregezellig.

 

‘’heerlijk avondje is gekomen’’

Zo leek het wel te zijn. Gezelligheid, fijne muziek, een goed hapje en sapje, wat wil je nog meer? Toch zat er wat tegen vanavond, maar hier konden de jongens niks aan doen. De zender begaf het laat in de avond. Maar niet getreurd, hier werd snel een goede oplossing op gevonden en in de studio en tent was de korte onderbreking nauwelijks merkbaar.

 

Gehaktbal?

Helaas vanavond geen gehakt ballen, dus hier is geen oordeel over te geven. Wel waren er broodjes knakworst. Dit smaakte ook erg goed.

 

Jongens bedankt voor de gastvrijheid en tot de volgende keer.

 

Bezoekers