29-12-2009                                        Klokke FM                                         Door: Wilco

Het is 21:03 uur en we verlaten Friesland na ruim 12 uur in deze provincie en een stukje Groningen te hebben getoerd. Waar ik allemaal ben geweest, weet ik eigenlijk niet, maar gelukkig kennen we een Tom-Tom.

 

We gaan naar de laatste piraat en wel in de provincie Overijssel: Klokke FM. Dit station zou ik vorig jaar al bezoeken maar had helaas was er geen tijd. Een mooi moment om het allemaal weer goed te maken.

 

Klokke FM draait voor de tweede keer zijn marathon die vandaag is begonnen en ze gaan door tot oudejaarsavond rond de klok van 20:00 uur.

 

Schoon

Het is druk in de studio waardoor je veel warmte krijgt maar gezellig gaat het er wel aan toe. Het team bestaat uit 2 personen en ze hebben er duidelijk zin in. Via de radio kreeg ik al te horen dat de studio is gepoetst en alles schoon is gemaakt.

 

Natuurlijk is dit humor maar ze hebben het ook wel netjes. Vanuit een omgebouwde keet zit dit station naast een boerderij.

 

De nodige apparatuur

Klein is deze ruimte wel maar voldoende van omvang. Het station maakt van gebruik van 3 soorten muziek. Van MP3, CD en vinyl. De CD-speler is een dual player van Pioneer, de CMX-3000.

 

Voor het vinyl staan twee platenspelers van Technics, type SL1210MK2. In het midden staat een Dateq LPM 7,3 als mengtafel.

 

Soundprocessing

Processing is dit keer een experiment want als hoofd staat een Vorsis VP8 met ervoor een Behringer MDX8000. Het klinkt goed maar dat doet een Vorsis eigenlijk alleen ook wel, maar met de MDX erbij is het geluid anders te noemen. De RDS is van RVR en doet goed zijn werk.

 

Buiten de studio staat de zender in een hok met een deur ervoor. In eerste instantie zie je het bordje damestoilet en dit werkt. Af en toe gaan de dames op zoek naar het toilet en staan dan in oogcontact met een 5 kW zender van Elenos.

 

De mast die ze gebruiken is 50 meter hoog met erin 4 eigenbouw breedband antennes die het signaal de ether in brengen.

 

Het is mooi geweest we gaan naar huis naar een leuke dag impressie maken, maar de koek is op. Iets na middernacht: kom ik in mijn woonplaats aan en het begint te sneeuwen. Kortom, net op tijd thuis.

 

Allen bedankt voor de uitnodiging en de gastvrijheid.