24-04-2009                            Radio Krachttoer                                            Ingezonden

Radio Krachttoer uit Drenthe en een café-restaurant hebben in het weekend van 24 en 25 april 2009 een mini-marathon voor Kika gehouden. De marathon is door 4 leden gedraaid.

 

Goede opbrengst

Het was een groot succes. We hebben 1500 euro binnen gehaald voor Kika. We hebben 2 dagen lang vanuit het café gedraaid. Via een draadloze verbinding werd de muziek vanuit het café naar de mast gestuurd die op een andere locatie stond.

 

Zendinstallatie

Deze mast was geheel mobiel en stond op een hoogte van 56 meter (kon hoger maar de antenne kabel was te kort). Er werd gedraaid met een Prais pr1000 op de 98,2 MHz in stereo en RDS. Deze stond uit voorzorg rustig te draaien.

 

Studio

De opstelling waar we mee draaiden bestond uit: 2 snelstarters, 2 CD-spelers, een Behringer DX1000 als mengpaneel en een muziek-PC voor de verzoekjes.

 

De soundprocessing stond bij de zender opgesteld en was de Aphex airchain met oa de Compellor en Dominator.

 

Verzoekjes

De verzoekjes -292 stuks- werden met de hand netjes bijgehouden. De verzoekjes kwamen uit een groot deel van Noordoost-Nederland.

 

Kortom, de actie was zeer geslaagd en werd hier in de buurt erg gewaardeerd. We hebben alleen maar positieve reacties gehad.