17-07-2009                                        LMF                                       Door: Wilco

LMF, daar gaan we deze vrijdagmiddag naar toe. Ik ben toch in de buurt omdat de auto wordt voorzien van een nieuw rubber en remschoenen en het wachten is op onderdelen.

 

LMF dus, een station dat ik al ken vanaf het begin. Al draaiden ze eerder een marathon onder de naam PCOL en in 2006 nog met slechts 35Watt.

 

De mooiste tijd eigenlijk, vertelde een teamlid, want voor dat vermogen destijds en zeer geringe masthoogte  haalde je toch al een afstand van ruim 30 kilometer en dat voor het jaar 2006.

 

Investeren

Dat lage vermogen is helaas uit de tijd en ook de apparatuur van destijds. Het team groeide elk jaar en investeerde ook in het nodige materiaal. Enkele teamleden zijn ermee gestopt en er zijn er wat bijgekomen, zo gaat dat eenmaal.

 

Het station dat de marathons eigenlijk vaarwel heeft gezegd, houdt toch nog ieder jaar een programma van een paar dagen. Hoewel ze normaal met 1100 Watt zitten hebben ze voor deze marathon 2 kW tot hun beschikking.

 

Mooie afstanden

Dat gaat mooi, erg mooi. De afstanden die ze halen is boven verwachting en dat allemaal met een masthoogte van 35 meter en twee breedband 3-sterren antennes met bijbehorende koppelbalk. Enkel het geheim zit hem niet alleen daarin. NAP oftewel Nieuw Amsterdams Peil zorgt ervoor dat ze wel wat hoger zitten dan die 35 meter.

 

Metamorfose

Donderdag op vrijdagnacht is de zender aangegaan en ze gaan door tot zaterdagnacht als de laatste bezoekers de studio hebben verlaten.  Dat kan dus laat worden of juist vroeg.

 

De studio die is geheel nieuw gebouwd. De oude stacaravan is verdwenen en de apparatuur staat nu een vaste schuur. Veel timmerwerk is er verricht en het geheel ziet er gezellig uit. Een complete metamorfose dus.

 

Muziekbronnen

Wat je toch vaak ziet is dat de beginnende piraat veel van CD draait en als ze wat jaartjes meegaan zijn de CD’s op de achtergrond verdrongen. Dat geldt ook voor LMF, maar de zilveren schijfjes zijn ze er nog wel. Ze worden afgespeeld met 2 losse spelers van Sony die netjes zijn ingebouwd,  net als de MD-spelers van dit merk.

 

Vinyl heeft duidelijk de voorkeur en dat komt allemaal van de Technics spelers af, type Sl-1200MK2 met Tonar Banana-elementen. Ook het mengpaneel is ingeruild en de Dateq Apollo - ook geen verkeerde jongen- is vervangen door een D&R Airmate.

 

Nog wat laptopjes

Vinyl, CD en MD hebben we gehad maar ook zit er in het assortiment nog een grote hoeveelheid MP3-tjes. En deze komen uit een laptop met het programma OTSDJ. Nog meer laptops staan er op gesteld maar deze worden gebruikt voor de verzoekjes die via SMS binnenkomen.

 

Helaas hadden we verder geen tijd meer vanwege de auto-onderdelen die nog gemonteerd moesten worden. De gehaktballen liep ik dus mis.  

 

Kortom, een team dat leuk is gegroeid maar het begin niet is vergeten. Tot de volgende keer, klasse.