17-01-2009                            Lancia en de Stuntvogel                       Door: Gup

 De Stuntvogel ging zijn 25-ste verjaardag vieren en daarbij hoort natuurlijk een speciale uitzending. Voor deze gelegenheid zonden ze uit op de 94.50 MHz in stereo en RDS.

 

Horizontaal en vertikaal

Van de mast heb ik maar weinig gezien omdat er werd gewerkt met een straalverbinding omdat de mast op deze locatie nog niet klaar was. De mast had een hoogte van ongeveer 55 meter. Dit team werkte zowel met horizontale als verticale gepolariseerde rondstraal fabrieks antennes. Ze waren eerder te zien bij een impressie van de BW-combinatie.

 

Apparatuur

Een mooi groot mengpaneel was er neer gezet van het merk Dateq BCS. Twee Citronic-draaitafels stonden netjes opgesteld maar werden deze avond niet gebruikt.

 

Want voornamelijk werd er gedraaid met de computer. Ook beschikte het team over 19-inch CD-spelers en een MD-speler. De tweede pc werd gebruikt om ontvangstrapporten te bekijken. 

 

Processing

De kwaliteit werd bespeeld door een Omnia-soundprocessor met daarachter een RDS2000-systeem. Ook was er nog een prima voiceproccesor aanwezig om de Behringer-microfoon te voeden. Kortom, alles was tot in de puntjes geregeld

 

Studio

De studio is inmiddels al prima ingewijd en voorzien van koelkasten, reclamebord en stamtafel die al lekker vol zat met studiogasten. Wel heb ik deze avond moeten lijden omdat ik dicht bij een deur zat die lastig open wou.

 

Maar de pijn werd afgeblust met een lekker flesje Amstel. We hebben er met zijn allen een leuk feestje van gemaakt en rond 2 uur  moest ik het op geven.

 

Ik wil de jongens bedanken voor de sapjes en de gastvrijheid en tot de volgende keer.