18-04-2009                                        L T K                                      Door: Wilco

Dit keer gaan we wat dieper Twente in en wel naar station Loat Toch Knappā€™n (LTK). Een weekend lang muziek op de Nederlandse radio en alles op de 97.30 MHz.

 

De muziek die donderdagavond is begonnen -rond de klok van tien uur in de avond- en het gaat door tot maandagochtend tegen de klok van tien uur.

 

Vol gas

Vol gas gaat de oude R&S-zender die 10 kW levert en is aangesloten op 6 2-elements DB-antennes waar ook het koppelbalk van is. En alles op een eigen mast, een voormalige KPN of politie-mast met een hoogte van 55 meter.

 

Ook CD

Muziek uit Twente betekent veelal muziek vanaf vinyl , maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niet van CD gedraaid wordt. Nee hoor, de nieuwere platen die niet op vinyl zijn verschenen worden vanaf de Numark CDN22 gedraaid. Verder staat hij er voor de jingles.

 

De draaitafels zijn van Citronic, de PD-45 met blauwe Concorde Ortofon elementen en alle audio-apparatuur is aangesloten op een D&R Clubmate mengtafel.

 

Soundprocessing

De processing klinkt goed maar is ook goed, want als voorset staat een TC-Electronic Finilizer als leveler en de Omnia 3FM-T maakt het af. Tenminste dat dacht ik, want bovenin staat nog een kastje van Pro FM Broadcast. Wat is dit?

 

Geheimzinnig kastje

Het lijkt op een soort telefoonvork maar dit kastje kan het signaal om zetten (naar een lagere impedantie) zodat de afstand van de studio naar de zender een stuk groter kan worden met een simpele kabel. Het kastje is al op 1 km getest en met een telefoonsnoer. Hoewel de studio en de zender dit keer nog geen 100 meter bedraagt is het best wel interessant om te zien.

 

Platenbeurs

Niet alleen muziek, maar nog een andere activiteit erom heen. Ze organiseren namelijk een platenbeurs op de zondagmiddag in de tent van dit piratenstation. Naderhand bleek dit geen vinylplaten te wezen maar dakplaten golfplaten en noem maar op.

Zelf wij zijn er ingetrapt maar hebben er gelukkig er geen rit extra voor gemaakt.

Humor, dat zeker.

 

Filmpje LTK