30-04-2009                                                        Loonwerker FM                    Door: SPH

We nemen een kijkje bij Loonwerker FM, een station dat voor de tweede keer een dag draait op Koninginnedag.  Loonwerker FM in het noorden van Friesland bestaat uit een stel kerels met maar één passie, muziek en lol op de 105.80 MHz in stereo.Vorig jaar voor het eerst met een stuk pijp op het platte dak van het woonhuis en dit jaar iets vooruitstrevender

 

Mast

De opbouw was op zich al een heel feest.

De mobiele mast die stond op een vierwiel landbouwwagen stond in een mum van tijd op ruim 24 meter. Met in top 2 stuks van de beroemde Muskusrat-antennes.

 

Zender

Vorig jaar werd er met een enkele CX gedraaid en ook dat was beter nu. Een Elenos-eindtrap stond er namelijk met een zelfbouw stuurzender. Dit setje zorgde voor een uitgaand vermogen van 500 watt en dat resulteerde in een mooi dekkingsgebied.

 

Geluid

De studio bevond zich in de garage en  door het mooie weer zaten de gasten veelal buiten. Met een paar tuinstoelen en campingtafel was de inventaris goed voorzien van alle wensen.

 

Met een dubbele CD-speler en een laptop ging de muziek via een Behringer-fabriekje
(mengpaneel) en wat soundprocessing-spul de stereocoder binnen en dat voldoet deze jongens prima. Het gaat om de lol.

 

Rustige woonwijk

Na dat alles was geïnstalleerd op de woensdagavond ging de muziek er op en het feest kon beginnen. Nou daar kunnen we kort over zijn het was een leuk feestje. Vele vrienden, kennissen, buren, opa's, dames en buren kwamen langs en iedereen genoot in de anders o zo rustige woonwijk.Rest ons nog de buurt te bedanken voor het tolereren en het aanwezig zijn en met name de naaste buurman die baalde dat hij wel moest werken en dus helaas niet kon genieten.

 

Donderdagavond 22.30 uur, toen ging de stekker er uit want het bed lokte en het werk wacht niet.