29-04-2009                            Mooi Dat het Kan (MDK)                              Door: Wilco 

MDK oftewel Mooi Dat het Kan, een Twents station, maar toch anders dan waar vele mensen gelijk aandenken. Dit keer geen hoog vermogen of high-tec processing.

 

We zijn aangeland bij een boerderij waar  een aantal dagen dit station zijn platen draait op de 97.60 MHz in stereo. Dit team –van zeven leden- is begonnen op dinsdagmorgen rond de klok van 8 uur en gaat door tot donderdagavond na middernacht.

 

Goed doel

Ze draaien voor een goed doel maar geen groot goed, althans in de zin van een officiële instantie. Neen een eigen opgericht goed doel maar wel een groot persoonlijk doel. We zijn benieuwd.

 

Weekendje weg

De buren hebben namelijk een zoon die aan een zware spierziekte lijdt. Deze mensen van tegen de zestig verzorgen hun eigen zoon van 28 jaar. Een zware maar liefdevolle taak. Zo had dit team eens bedacht dat deze ouders wel eens een weekendje er uit mogen. Zonder hun zoon. Lekker compleet, een verzorgd een weekendje weg.

 

Alle opbrengsten gaan naar de pot en ook de opbrengsten van de sponsors. Nu zal je zeggen mooi en ze zullen er wel wat vermogen erachter hebben. Nou nee. Het eindvermogen is namelijk maar 50 watt. Dat is voor deze streek niet veel, maar het enthousiasme is er absoluut niet minder om.

 

De gagage werd leeg gehaald en een tent van 8 x 4 meter geplaatst met daarin de studio. Gelijk de eerste avond wel het al goed bezocht: zo’n 30 man steunden hun initiatief. Het gaat gewoon lukken voor deze mensen. En dat zou wel eens heel goed kunnen gebeuren.

 

Mast

Ook de masthoogte is niet hoog deze bedraagt 25 meter met erin 2 rossen die op de frequenties zijn gepiekt. 

 

Studioapparatuur

In de studio wordt zowel van CD als vinyl gedraaid. De singels komen van twee Reloop platenspelers, de RP-1000MK3 met de originele elementen en de CD’s uit een dual speler van Numark, de CDN22. Dit alles is aangesloten op een Behringer mengtafel de DX-1000 en jawel waar ook bij deze het lampje van stuk is.

 

Soundprocessing? 

Processing, nee dat hebben ze helemaal niet. Alles gaat direct van het mengpanel de stereocoder in om vervolgens daarna de zender in te gaan. Nauwlettend wordt het signaal in de gaten gehouden door een ledbalk en het geluid klinkt helemaal niet zo verkeerd.

 

Het team is er nuchter over. Natuurlijk processing klinkt veel mooier en is ook beter, maar we zitten met 50 watt ver van de bewoonde wereld. Als je nu met hoog vermogen zit dan is het pas onverantwoord zonder processing te draaien.

 

Het jonge team is goed bezig naar mijn inziens. De gastvrijheid is groot, muziekkeuze goed en de doelstelling helemaal oké. Een jong team maar ze zijn absoluut niet bezig als een stelletje jonge honden. Perfect.

 

Filmpje MDK