09-06-2009                                        Maiskoel FM                                      Door: Wilco

Ik dacht dat deze impressie makkelijk zou gaan worden, maar mijn gevoel zegt van niet.

Misschien wel vanwege het respect dat ik heb voor deze jongens en waar ik altijd met enorm veel plezier naar luister.

 

Geen lades???

Bij binnenkomst bij dit team van drie man was het T-shirt ook wel heel toepasselijk. Er staat op: geen torenhoge mast, geen torenhoge lades, geen verzoek uit heel het land maar wel de beste muziek.

 

Over de smaak van de muziek valt te twisten maar ze zijn wel 100% piraat. Voor de muziek wil ik ze wel een dikke 10 geven. De formule is eigenlijk heel simpel: muziek die lekker in de oren klinkt en veel meezingers.

 

Duur vinyl kennen ze niet en vinyl dat ze niet mooi meer vinden gaat de deur weer uit om ruimte te maken voor andere muziek. Dit slaat aan bij de vele luisteraars want aan verzoekjes ontbreekt het niet en aan bezoekers evenmin.

 

Zender

Het team is nuchter over het vermogen. Het is niet bijzonder veel, al gaan ze wel een beetje mee met deze tijd. Het vermogen is een tijdje geleden iets verhoogd naar een 4x mosfet uit de bekende, maar inmiddels zeldzame blauwe bak.

 

Dit alles is goed voor een vermogen van 1200 à 1300 watt. De stuurzender is fabrieks en dit is een RVR, type de PTX30, die de mosfet aanstuurt.

 

Mast

 Ook de mast heeft een update gehad en staat op een hoogte van ruim 34 meter te pronken. Alhoewel de storm van de afgelopen keer de mast een flinke buiging heeft laten maken maar dit wordt hersteld. Bovenin hangen 4 dipolen die de muziek de ether inbrengen.

 

DSPX-fans

Dit team investeert naar verhouding veel in het geluid. Niet dat het allemaal high-tec is maar het moet goed klinken en dat doet het. Inmiddels staat er de DSPX-Se achter, maar ik kom een weekje te vroeg vertelden ze.

 

Volgende week staat er de DSPX-FM . Deze kan net iets meer en zal naar verwachting net iets mooier klinken.

 

Studio

De studio bevindt zich in een stacaravan en ziet er verzorgt uit. De rust die het team uitstraalt zie je ook terug bij de studiogasten. Gewoon gezellig.

 

Aan de zijkant staat de studio-apparatuur opgesteld en bestaat uit een Dateq mengtafel GPM8. Links en rechts staan de draaittafels van Technics, de SL1200-MK2 met Concorde Ortofon Pro-elementen. Voor de CD’s worden 2 losse spelers van Sony gebruikt.

 

Verder wil het team nog bedanken voor de uitnodiging en tot de volgende keer.

 

Filmpje Maiskoel Fm