26-06-3007                            Radio Malaga (Duitsland)                                Door: Gup

Dit keer hebben we een impressie van één van onze Duitse collega’s. Tijdens het stratenmaken in Duitsland ontvingen we een signaal op de 100.00 MHz. Na wat telefoontjes kwam ik erachter dat dit de Malaga was en dat we deze avond wel een biertje konden nuttigen.

 

In Nederland is dit station ook bekend en wel vanwege de vele keren dat hij gepakt is. Nu is dat is al rond de 50 maal.

 

Zender

De zender was ditmaal goed voor een 80 Watt. Er werd gedraaid met wat wij zouden noemen nostalgisch, maar een nog erg functionele, lampen eindtrapje. Stuurzenders genoeg bij dit station maar welke er nou precies gebruikt werd vanavond,  was mij niet echt duidelijk.

 

Mast

De mast van dit station zit rond de 35 meter met de eerste 24 meter constructie met daarop een topbuis met 4 rondstraal zelfbouw antennes van de bekende bouwer uit de grensstreek. Deze mast had een beste elektrische lier en ging dus makkelijk omhoog en naarbeneden.

 

Soundprocessing

Het geluid ging voor de processing door een Mastercom-4000 met daarachter de Ultrafex en Edison. De echobak was een Behringer Virtulizer 2024. Stereo en RDS hadden nog wel wat kleine kuren maar dat zal aan een MPX-potmeter hebben gelegen omdat soms het gehele audiosignaal wegviel.

 

De stereocoder was een 16 x sample gecombineerd met een RDS2000. Het geluid was al met al prima. Radio Malaga was ook nog voorzien van een backup-setje in geval van nood. Er werd bij dit station veel van CD gedraaid en dat gebeurde met een dubbele CD-speler. Ook de computer was een must bij dit station en daar werden de verzoekjes in opgezocht.

 

Studio

De studio was gebouwd in een stuk van het achterhuis. Bij entree kwamen we gelijk al in een gezellige sfeer. De ruimte was leuk aangekleed en ondanks het tijdstip (na twaalven) ook nog gevuld met stamgasten.

 

Rechts achterin de studio had het draaigedeelte zich gesetteld waarin de DJ van alles voorzien was. Verder was alles leuk aangekleed en er hing nog het één en ander aan krantenknipsels van de Malaga zelf. Ook werden wij verrast met een flesje Amstel wat je toch niet zou verwachten bij dit Duitse station.

 

Ik wil Radio Malaga met Insa bedanken voor de gezelligheid en de sapjes en voor de muziek die dit station ook de volgende dag nog heeft gebracht via de 100.00 MHz.

 

Studiobezoekers