09-10-2009                                        Mekkelflits                              Door: Wilco

Zes graden als buitentemperatuur staat op de meter in de auto. Het zonnetje schijnt en de lucht is onbewolkt. Het is herfst en de bomen laten al voorzichtig de kleuren van dit jaargetijde zien.

 

Kortom, het is geen straf om de mooie route diep Twente in te rijden. Terwijl de koeien links en rechts nog volop in de wei staan, zijn de boeren druk bezig om de maïs eraf te krijgen.

 

Leuke herinnering

Een uurtje rijden vanaf Ommen en dan zijn we aangekomen bij de weekendmarathon van de Piraten Combinatie Mekkelflits. Een station waar ik in 2006 voor het laatst ben geweest en leuke herinnering aan heb gehouden. Dus ben ik weer benieuwd hoe alles is veranderd.

 

Een groot team was het in 2006 dus ik ben nieuwsgierig naar wat daar nu van over is. Dat valt reuze mee. Slechts één is eruit gestapt en een ander is erbij gekomen. Je kunt dan ook rustig van uit gaan dat dit een goed en stabiel team is.

 

Leien dakje

Alles gaat van zijn leien dakje, hoewel het team in de ether is te beluisteren met de tijdelijke mast. Deze is geheel zelf gebouwd en een prachtig exemplaar, al verdient hij eigenlijk de prijs voor lelijkste mast of meest lachwekkende. Ik weet het niet, leuk is het wel.

 

De tijdelijke mast staat op een hoogte van 37 meter met erin 2 breedband antennes en koppelbalk van het de bouwer van de 3 sterren.

 

De zender is van Elenos met een eindtrap, type T2000, die op dit moment 1500 Watt levert.

 

Nieuwe mast

Dit is tijdelijk want zowel de mast als het vermogen van de zender worden verhoogd. Aan de andere kant van de sloot zijn ze druk bezig om de 82 meter hoge zendmast klaar te maken voor het weekend. Al is het signaal met de noodmast en geringe hoogte in Ommen nog zeer goed te ontvangen met zo’n 42 dB.

 

De tent staat aan de rand van een bos in een weiland, maar niet echt een toplocatie voor een marathon. Het valt namelijk gelijk op, maar gelukkig staat alles achteraf waar niet zoveel verkeer langs komt.

 

Meedogenloos

De tent met studio is ook nog niet geheel klaar. De gemeente in deze regio is meedogenloos met dwangsommen. Vandaar dat er tot het laatst wordt gewacht met het compleet afwerken van het geheel.

 

Dat ze doorgaan is wel duidelijk want  één van de moeders is 35 kilo vlees aan het verwerken om daar gehaktballen van de maken. Zo´n 250 stuks, eigen gemaakt dus, het water liep me al in de mond bij het horen van die plannen, maar ze waren nog rauw.

 

Studio-apparatuur

De studio ziet er mooi uit en is gebouwd van aluminium waardoor het geheel er strak uitziet. Veelal wordt ook hier gebruikt gemaakt van vinyl met twee draaitafels van JB Systems, type High Q30D-MK2. Maar ook CD’s gaan de ether in en komen uit een Numark CDN22.

Afgelopen donderdagnacht hebben ze de laptop op zender gegooid, zodat ze in elk geval de eerste nacht hebben kunnen slapen want de rest van het weekend is slapen een luxe.

 

Meer power

Rond de klok van 5 uur, nog steeds is het vrijdagmiddag, is de kraan gearriveerd en dan moet het signaal verder worden opgeschroefd. Dat lukt ook, het signaal is later bij thuiskomst in Ommen 58 dB.

 

Mekkelflits bedankt voor de uitnodiging en het was weer leuk om elkaar weer te zien naar 3 jaar.

 

Update:

Helaas heeft deze zender zijn marathon niet kunnen behalen, 10 minuten voor einde van de marathon werd de zender uit de lucht gehaald door Dhr. Brouwer geassisteerd door 2 agenten.

De eindtrap en de sturing die vrijdag speciaal is aangeschaft voor deze uitzending konden ze inleveren op het bureau, het betrof een compleet setje van RVR goed voor 5Kw. Een optie was ook dat AT het deed maar dan ging ook de hele aanhangwagen mee, het team besloot om de zender zelf maar in te leveren om verdere schade te voorkomen.

 

 

 

 

 

 

 

Zender 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De inbeslagname