02-01-2009                Nieuwjaars Combinatie Rietmolen                   Door: Kroepoek
Ieder jaar is het weer zover, het eerste weekend van januari, de Nieuwjaars Combinatie Rietmolen. Dit jaar dus ook weer en de vraag was of ik een impressie wou maken. Geen probleem.

Feestterrein
De locatie is niet ver van die van vorig jaar. Dit jaar zitten ze niet in een feesttent maar in een schuur. Tegen de schuur stond de draaikeet.

 
Een paar kachels stonden aan om de kou weg te drijven. Dat lukte goed met zo’n 40 kilowatt aan warme lucht. Binnenin de keet werd ik al direct uitbundig begroet en direct iedereen maar de beste wensen gewenst. Even een blikje cola gedronken en toen begon de rondleiding.


Audioapparatuur
De audioapparatuur bestond uit een Dateq mengpaneel (LPM7) en twee Technics SL1210MK2 draaitafels zorgden voor het geluid van vinyl. Twee professionele Denon CD-spelers voor de jingels en muziek van CD.  

 

Dikke Orban

Als soundprocessing stond er wat moois op mij te wachten. Een DBX Quantum met daarachter een dikke Orban 8400. Deze set klonk uitstekend. De RDS werd geleverd door een RVR fabrieks RDS.

 

Buiten

Het lijkt wel een standaard te worden, maar de mast was een mobiele uitschuiver. Deze had ik nog niet eerder gezien en direct maar even kijken hoe die in mekaar steekt. Totale lengte met topbuis ongeveer 65 meter. Daarboven in 4 zelfbouwantennes.  

Terug naar de studio kwamen we het aggregaat tegen die flink stond te brullen omdat de heaters aanstonden. Op de foto hieronder zie je het aantal ampères.

Zender
De zender was een 4-voudige CX. Daarvoor stond een fabriekssturing van RVR. Samen konden ze een dikke 2 kW produceren en dat ging via een 7/8-coax richting de koppelbalk. Helaas zaten er meerdere piraten op de 97.00 waardoor de NCR eerst niet te ontvangen was in Noord-Twente. Later nadat een andere piraat uitschakelde kwamen er wel reacties uit die streek.

Sparerib-test

Ik ben ’s avonds ook naar het feest geweest en dat was ook erg goed bezocht. De hele schuur stond vol. Tot mijn schrik zag ik naast de gehaktballen ook spareribs liggen. Mijn vraag of ik die kon testen was geen probleem.  

Allebei mocht ook dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. De gehaktbal was een 8,7 waard en de spareribs scoorde een bovennatuurlijk lekkere 10. Dik voor elkaar jongens!

Zondagnacht hebben de jongens de zender uitgeschakeld en zaten toen vanaf donderdagnacht 12 uur dagenlang zonder problemen aan de band.

Jongens bedankt voor de gezelligheid en voor de uitnodiging.