12-06-2009                                                        Station Nachtvisser                                                   Door: Jacob

Een beetje laat maar goed, hij is er eindelijk. We zijn op bezoek bij Station Nachtvisser draaiend vanuit een grote Friese stad. Dit keer niet een al te lang verhaal maar het is –samen met de foto’s- duidelijk genoeg, dacht ik.

 

Het antennepark bestaat uit 2 antennes gebouwd door de Bullseye (die helaas gestopt is met de hobby). Daarmee  wordt het signaal de ether ingeslingerd met zo ‘n 700 Watt vanuit een dubbele mosfet.

 

Het signaal doet het bij de Nachtvisser altijd prima en dat is ook wel te zien aan de ontvangstrapporten op collega site EPC.

 

De mixer is voor mijn een onbekende en brengt het geluid naar de Behringer Ultramizer waarna het in een 16x sample stereocoder belandt en vervolgens bij de RDS-2000.

 

Voor de muziek wordt hier het computerprogramma Ots DJ gebruikt . De Nachtvisser heeft ook een dubbele CD-speler van het merk XXL maar die heb ik deze avond niet in gebruik gezien.

 

Er zijn bij dit station nog een hoop plannen. Meer vermogen, een hogere mast en betere processing.

 

Wij wensen de Nachtvisser nog veel draaiplezier toe en we komen wel weer eens even aan wippen.

 

Deel 2