07-03-2009                            Noordzee met Alie                             Door: Gup

Deze impressie heeft heel erg lang op zich laten wachten maar komt nu ook eindelijk online. De Noorzee en Alie draaien al een poosje vanuit Zuidoost-Groningen zowat elke week via een frequentie die hun schikt. Dit alles in stereo en RDS.

 

Mast en zender

De mast van dit team staat al een beste poos in weer en wind. Met een hoogte van 25 meter staat hij te pronken in de blauwe lucht. Deze avond is de mast niet meer waarneembaar. In de mast hangen 4 zelfbouw antennes en koppelbalk van de bekende bouwer uit de buurt.

 

De zender is in korte tijd vervangen door een Telefunken-eindtrap met voeding.

De set is goed voor een vermogen van om en nabij de 600 watt en werkt prima.

 

Soundprocessing

Er werd gedraaid bij dit station met het kleine Behringer mengpaneel maar dit werkte prima in combinatie met de Sony CD-spelers. Om het geluid op één lijn te houden stond er de bekende Mastercom, het broertje van de Combinator, met daarachter de Edison stereoverbreder.

 

De echo kwam voort uit een Phonic-echobak en klonk goed. Stereo en RDS kwam bij dit station uit de Katruud 19 inch-set.

 

Studio

De studio staat in een schuurtje achter het huis die er al heel lang staat. De studio is aardig groot en gezellig aangekleed en het was deze avond gigantisch druk. De studio is aangekleed met t-shirts, foto’s, kaarten, CD’s, om het gezellig te maken en dat is zeker gelukt.

 

Veel piraten worden hier gesignaleerd maar ook onze internet collega’s zijn hier te vinden. Ook nog even een foto van het net nieuwe uithangbord van Amstel natuurlijk.

 

Update: Op 20 maart om 23:00u ‘s avonds moest ook dit station het ontgelden want aan de deur stond Be muller met 4 agenten om de zender in beslag te nemen. De eigenaar mocht afsluiten en de Telefunken-eindtrap werd in beslaggenomen.

 

Ik wil het station bedanken en succes wensen in de toekomst met de wederopbouw.

 

Studiogasten