12-12-2009                                        Ommer Kabaal                                   Door:  Wilco

Ommer Kabaal is weer een weekend aan de band en met de nodige problemen. Donderdagavond 10 december omstreeks 22:45 uur is het testen begonnen en alles leek goed te werken. Zelfs met het volle vermogen ging het perfect.

 

Maar niet voor lang want de T2000 van Elenos kon de stroomsituatie niet aan, dus het vermogen moest omlaag. De meter kwam op 500 Watt te staan in plaats van de 2000 Watt.

 

Aggregaat

Een aggregaat moest erbij komen maar deze kwam niet eerder dan vrijdagmiddag en tot zo lang moesten ze het doen met de 500 Wattjes afstralend op een hoogte van 45 meter met erin 4 eigenbouw antennes.

 

Grote onderhoudsbeurt

Niet alleen de eindtrap gaf problemen, ook de stuurzender begaf het en om 14:00 uur was het helemaal gebeurd. Wat nu? Tijdens de aggregaatwissel werd gelijk de tijd genomen om de sturing te repareren.

 

En om de buis van de eindtrap te vervangen. Het lag nu toch stil en het buisje was ook wel aan vervanging toe. Ruim 3 uur later werkt eindelijk de stuurzender weer en alles draait weer vol gas over het Sallandse gras en zonder problemen nu.

 

Buurthuisje

Ook dit team wil gemak hebben en geen kou en ellende. Maar geen café maar een buurthuis. Ook daar is het lekker warm en men is van alle gemakken voorzien.

 

100%

Bij het studiomaterieel dat zich op een verhoging bevindt, heeft zich een kleine verandering plaats gevonden. Het oude mengpaneel is vervangen door een Dateq Apollo. Geen enkele CD-speler is meer aanwezig. Wel zie je het bedieningpaneel nog zitten, maar de spelers zelf zijn thuis gebleven.

 

Dus 100% vinyl dit weekend. En dat willen ze het liefst ook in de nachtelijke uren doen, alles van vinyl. Een LP brengt nog enige rust van een kleine 30 minuten maar dat is meer gein dat werkelijkheid.

 

Omnia

Tussen het Dateq mengpaneel staan 2 platenspelers van Jaytec DJT10 met Ortofon Concorde pro elementen. Als processing gebruiken ze Omnia AX, een software pakket. Niets geen dure soundkaart maar gewoon de standaard geluidskaart van Realtec die in de laptop zit.

 

Gehaktballengeur

Het is rustig in de zaal en de geur van de gehaktballen kan je duidelijk ruiken. Een poging om in de pan te kijken mislukte. Een flinke stoomwolk kwam uit de pan tijdens het lostrekken van het deksel, hmm.

 

Na het bezoekje was er mooi een gelegenheid om even te gaan vissen want het kanaal zit er strak tegenover. Helaas heb ik niets gevangen.

 

Tot de volgende keer.

 

 

 

Defecte Watt meter

 

Processing