17-04-2009                Club Orlando en de mafkezen              Door: Laurens

Na een telefoontje van een van de teamleden om een impressie te maken was de beslissing gauw gemaakt en reisde ik af naar een locatie in Zuidoost-Drenthe. Vrijdag ging de zender de lucht in via de 96.50 MHz in stereo en RDS om tot maandagmorgen half 10 aan te blijven.

 

Zender

De zender was dit maal goed voor een kleine 2 kW aan vermogen. Een breedbandige Suono stuurzender moest de op 230 volt werkende Elenos T1800 aansturen. De kast stond prima aan de band en alles werkte naar behoren.

 

Mast

De mast was dit keer een huurmast die ook bij ons op de site staat. Vier keer 8 meter constructie met 15 meter topbuis bracht de totale hoogte op ongeveer 43 meter.

 

Het antennesysteem was van een bekende bouwer en werd donderdagavond splinternieuw in de mast gemonteerd. Dit alles werkte prima en dat was goed te merken aan de afstanden die werden gehaald.

 

Soundprocessing

De soundprocessing-apparatuur bestond in dit geval een Aphex-setje. De Compellor 320, de Exciter 204 en de Dominator 720. Stereo en RDS waren van het merk Katruud.

 

De echobak die werd gebruikt was de DSP-1000 van Behringer en om er nog wat toe te voegen was de voiceproccesor 2496 geïnstalleerd. Het mengpaneel was de bekende DX1000 met daaronder en boven de dubbele cd speler die eigenlijk niet gebruikt werd bij dit team.

 

Vinyl

De twee 2 Reloops-draaitafels met Concorde-elementen hebben daarentegen het hele weekend niet stilgestaan. Er werd bij dit station namelijk 100% vinyl gedraaid en dat was ook geen probleem met de collectie die in de tent gestald was.

 

Het bier was koud…..

De studio was een grote tent met een houten vloer in dit geval. De bar was aan de achterzijde waar ook het draaigedeelte stond. Het bier werd koud geserveerd en de braadworsten waren lekker warm. De sfeer was gezellig en zo had ieder wel zijn heug en meug. Kortom een gezellig weekendje bij de mafkezen en Orlando’s

 

Het team heeft de marathon kunnen uitdraaien en wil daarom hun ook bedanken voor de aangeboden platen en sapjes

 

Studiogasten