04-09-2009                            PTD                                                    Door: Wilco

Deze vrije dag gaan we eens gebruiken om vroeg op pad te gaan en dat wordt richting Twente,  naar de PTD. Al had ik verwacht dat PTD een stuk zuidelijker Twente in zat, gaf de Tom-Tom toch echt aan dat ik er bij Borne af moest en niet richting Denekamp. We geloven de navigatie en gelukkig maar: hij had het goed.

 

Door de vele slingerwegen die Twente rijk is werd me al snel duidelijk waar ze zaten. Aan de rechterkant rees een mast richting horizon omhoog. Al had ik er twijfels over of die wel verticaal stond. Door de harde wind bewoog de topbuis op sommige momenten wel 45 graden uit het lood.

 

Mastjes

Op deze prachtige locatie aangekomen vertelden ze dat het eigenlijk de bedoeling was om met een hogere mast te draaien, namelijk 75 meter. Helaas kwam deze mast niet door de bospaden heen en moest er worden gezocht naar een andere mast. Die werd gevonden en is nu ruime 50 meter hoog met erin 4 breedbandantennes.

 

Editie 17 alweer

Een team dat een behoorlijke geschiedenis kent en waar ik ook even met de oren zat te klapperen, namelijk dat dit jaargang nummer 17 is. Een enorm getal en dat vertelt een teamlid dat deze leeftijd net heeft bereikt.

 

Luiers

Grappig is dat bij editie 1 degene die me rondleidde nog in de luiers zat. Door de tijd heen zijn uiteraard veel leden vertrokken maar ook weer anderen bij gekomen, maar dat het leeft dat is wel duidelijk. Toch zijn de cijfers niet zo rooskleurig. Tijdens de 16 voorgaande marathons zijn ze toch 6 keer uit de lucht gehaald.

 

Zender

Donderdag nacht is de zender aangegaan op de 97.00 MHz en gaat uit op zondagavond laat. De zender is compleet fabrieks. De stuurzender is een splinternieuwe Suono en de eindtrap een Elenos T2000 die ruim 2 kW levert.

 

Lekker graaien

Het team wil het meeste van vinyl draaien, maar dat is nu niet het geval, want alles komt van MD. Dat is noodgedwongen want de naalden, type Stanton-500, zijn niet goed en het is wachten is op 2 nieuwe elementen van Tonar. Het team redt zich prima met MD maar verlangt wel naar het gegraai in de vinylbakken.

 

Soundprocessing

Ook de processing is prima. Een Aphex Compellor staat voor de DSPX-mini die het geluid geschikt maakt voor FM, maar niet voordat het allemaal wordt gemixed met het mengpaneel D&R Clubmate met daarop aangesloten 2 platenspelers van Skytec type Tec3300.

 

Luisteraars genoeg want de SMS-lijn via de computer loopt goed door en ook de stream wordt goed beluisterd.

 

Na het succesvol afsluiten van editie 17 is de score AT-PTD weer iets beter verdeeld: 6-17 staat het nu.