01-04-2009                                        Piratenvogel                             Door: Wilco

Woensdag gaan we een kijkje nemen in studio 4 en wel bij de Piratenvogel. Ook hier zijn we voor het laatst geweest in 2005. Het gaat mooi met de verzoekjes. Het team is hier bijzonder tevreden over. Zeker omdat we niet meer zovaak draaien is het wel kicken, zeggen ze.

 

Mast

Hoewel de eerste indruk doet vermoeden dat er niet zoveel is veranderd, is niets minder dan waar. Van de mast van de vorige keer staat alleen de bok nog. Kortom, er is een andere mast geplaatst en deze heeft een hoogte van 27 meter met erin 4 Rossen.

 

Het zendvermogen uit een RVR-eindtrap is momenteel 1 kW ofwel 1000 watt en dat staat op de 4 Veenstra-prikkers.

 

Helaas ben ik de notities kwijt waardoor ik veel gegevens niet meer heb, zo ook het materiaal in de studio, mijn excuus.

 

Het station draait voornamelijk vanaf vinyl met 2 dezelfde platenspelers met Tonar Banana-elementen. Ze zijn aangesloten op een Behringer DX-1000 mengpaneel.

 

Processing?

En dan de processing……Even kijken, nog even kijken. MMMM, verder niets. Het geluid gaat zonder enige vorm van processing de zender in. Er staat wel een Autocom van Behringer in het rack, maar die is niet aangesloten.

 

Maar het klinkt niet eens zo verkeerd en daar gaat het natuurlijk om. Stereo en RDS komen uit het zwarte kastje van H&H.

 

Tot woensdagavond 23:00 waren de klanken te horen via de 97.00 MHz om daarna het signaal over te laten nemen door studio 5, de Turfstekers.

Studio 5 6 en studio 7 zijn nog te gaan maar helaas kunnen we er niet bij zijn.