04-2009                     Polkabeer                      Door:SPH

Een dagje draaien op de 95.10 MHz. Zomaar eens op een zondag. Dat is geen vaste draaidag maar zo nu en dan draaien ze als het uitkomt en als

er zin is.

 

Zendinstallatie

De drijvende kracht is de grote man op de foto's en de rest helpt met plezier mee en ze hebben het gezellig. Als mast staat er een stuk ijzer van en meter of 33 omhoog met daarin vier antennes, gemaakt door de bouwer van de zender. De zender is een 4  x CX-bak die draait op een vermogen van 1500 watt.

 

De studio bevindt zich op de zolder van een schuur en is uitermate comfortabel ingericht. De bar is een lust om naar te kijken en de apparatuur staat er mooi in opgesteld.

 

Apparatuur

Er wordt gedraaid met twee Technics 1210-draaitafels met Ortofon Concorde Scratch-naalden. De audio gaat dan naar de DX-1000 en vandaar naar de Ultramizer en Triple C voor de processing.

 

Vervolgens staat er nog een stereocoder om het geluid in stereo bij een hoop luisteraars in Friesland de huiskamers binnen te stromen. Mocht het verder in Nederland ook binnen komen, dan is dat mooi meegenomen maar dat is niet het streven.

 

Weinig cd-muziek

Ook zijn er twee Technics CD-spelers aanwezig maar die maken daar in de studio een mooie oude dag mee. Ze worden namelijk weinig gebruikt. Als ontvangst en versterking van het geluid in de studio staat er zo als op foto te zien een setje van Technics.

 

Radio Polkabeer is met recht een organisatie die perfectie nastreeft. Niet alleen met de muziek maar ook met de BBQ`s en het eten en drinken was dik in orde.

 

He wie kwam er ook nog langs?Ook kwam Wouter de Polkaman nog even langs om een riedel met de accordeon neer te zetten, dus een geslaagde dag weer.

 

Bedankt Wouter en bedankt mannen voor de uitnodiging.