21-02-2009                                        Polkaboer                               Door: Wilco

Normaal schrijf ik de impressie redelijk snel na een bezoekje maar bij de Polkaboer duurde het wat langer. Druk op het werk, een griepje en alles wat er zo bij hoort.

 

Station Polkaboer, daar zijn we nu. Een afspraak die al van wat ouder is, maar ook dit station loopt niet weg en draait geregeld op eigen tijden zijn platenprogramma.

 

Niet vaak marathons

Je zou denken dat het team dat bestaat uit een formatie van 7 personen, wel vaker een marathon houdt. Maar nee, hierin hebben ze eigenlijk niet zoveel ervaring. In 2005 was het de eerste keer onder de naam Pancratius Team en daarna niet weer.

 

Loopt gesmeerd

Aan kennis van de muziek ligt het niet. Alles loopt gesmeerd en voor deze uitzending, komt ieder aan de beurt met zijn eigen platencollectie, en uiteraard vinyl.

 

De studio is een oude stacaravan, een oudje maar aan de binnenkant in goede staat en nog steeds waterdicht. Zoals vaker op het platteland functioneert hij ook een beetje voor de gezelligheid. Of heeft er ooit voor gediend want aan de éne kant staat een barretje en aan de andere kant de studioapparatuur.

 

Apparatuur

Zoals ik al schreef draaien ze veel vinyl en dit komt van 2 Technics draaitafels, SL1200MK5 met Concorde Ortofon-elementen. Hoewel ze niet veel van CD draaien staat er wel een dual CD-speler van Denon, de DN-D4500. Kinderachtig zijn ze niet met het materieel. Het mengpaneel is van D&R de Clubmix, om precies te zijn.

 

Ook het geluid is van goede kwaliteit. Het klinkt rustig niet te luid maar wel mooi. Het is van Omnia 3FM-T met als voorzet de TC Electronic DB als leveler.

 

Mastje

De mast is een eigenbouw en goed voor een hoogte van 40 meter met erin 4 eigenbouw antennes die zijn gemaakt door de Zeester vanuit Almelo.  Wel gebruiken ze een fabrieks koppelbalk. Alles zendt nu uit vanaf de frequentie 97.30 MHz in stereo en RDS, die van Pira32 komt.

 

Eigenbouw zender

De zender en eindtrap zijn eigenbouw. Een 4x mosfet 378 zorgt voor een vermogen van ruim 1200 watt.

 

Een goed team en gezellig maar vooral een rustig team, waar je zeker nog wel een keer terug wilt komen.