13-06-2009                                        R & B                                     Door: Wilco

Een bliksembezoekje aan een 2-mansformatie, oftewel de piraat de R&B. R&B staat voor Roy en Berry, twee broers die met grote regelmaat hun uitzending op de zaterdag verzorgen.

 

Veelal vroeg in de morgen rond de klok van half zeven wordt de zender aangeslingerd. De zender is er één met een BLF177 in de eindtrap die ruim 150 watt levert. Elke keer zonder problemen. Alles is eigenbouw, al hebben ze het setje wel laten maken.

 

Zolderkamerpiraat

Een echte zolderpiraat kan je dit station wel noemen. De studio, zender en zelfs de mast staan op de zolder. De mast bestaat uit een lange buis die door het dak gaat en dan op 19 meter hoog staat met bovenin 2 rossen.

 

De studio ziet er prima uit maar is nog in de opbouwfase. Elke keer wordt er wel wat veranderd. ‘We zijn jong dus dat zullen we ook wel houden komende tijd.’

 

Apparatuur

Dat geldt ook voor het vinyl. Daarvan is nog niet gek veel aanwezig maar dat is ook niet nodig om een uitzending te verzorgen. Een enkele platenspeler wordt voor het vinyl gebruikt van Citronics de PT-1.

 

Verder staan er nog 2 losse CD-spelers. Aan muziekkeuze hoeft het niet te ontbreken, want dat is voldoende aanwezig.

 

Mengpaneel

Voordat het signaal de zender in gaat, gaat het eerst nog door een mengpaneel. Processing hebben ze nog niet. Het mengpaneel dat wordt gebruikt is een Wharfedale Pro type R-1604. Voor de spraak gebruiken ze een Sennheiser E845 microfoon.

 

Zonder processing, maar dit betekent niet dat er geen controle is. Via een ledbalk kunnen ze de maximale insturing goed in de gaten houden.

 

Filmpje R&B