02-02-2009                                        Reestdal Team             Door: Wilco

In 2005 was ik het voor het laatst bij dit team en toen bestonden ze uit 3 man.  Inmiddels is het 2009 en na zevenhalf jaar valt het doek voor het Reestdal Team.

 

De reden is de inbeslagname van 24 november 2008. Eén teamlid is ermee gestopt vanwege de kosten en nu draait het team met twee man. Het is daarom mooi geweest, al straalt het er niet vanaf dat dit het einde is van Reestdal.

 

De dwangsom is voornamelijk de reden voor het stoppen, maar of het definitief is dat valt nog maar te bezien. Eén teamlid gaat draaien bij een ander team en ook de processing gaat dan mee. In elk geval is het 2 jaar gebeurd op deze locatie.

 

Toch is het de laatste uitzending en het volledige adres wordt genoemd om nog voor het laatst langs te komen. De laatste kans om in de keuken te kunnen kijken.

 

Emotionele waarde

Tijdens de inbeslagname draaiden ze met een dubbele mosfet die al verschillende eigenaren heeft gehad en waarmee diverse marathon uitzendingen mee zijn gemaakt. Het teamlid wilde graag de kap van de zender houden als herinnering.

 

Hiermee gingen de AT’ers Van de Star en Nijland akkoord. De namen van AT en de tijd en datum van 24 november tijdstip 14 uur 15 zijn vermeld op het deksel en hangt in de studio.

 

Studio

De studio bevindt zich in de  nok van een schuurzolder. Een oude houtkachel bevindt zich achter in de studio en voorin staat de apparatuur. Die is voldoende aanwezig en van de vele CD’s vanaf 2005 is nog maar een handjevol van over. Er staat zelfs maar één losse speler.

 

Vinyl dus en dat is massaal aanwezig. Hiervoor worden 2 platenspelers gebruikt wel van verschillende merken maar met dezelfde elementen en naalden, namelijk Concorde Ortofon, type Night Club MK2.Het mengpaneel is een D&R Discom 4.

 

Allemaal processing

De soundprocessing is een ander verhaal. Een compleet leger staat dan ook opgesteld, zelfs voor de spraak. Om hier mee te beginnen: er worden een Esser 424A en een Drawner Front end MX60 gebruikt.

 

Processing voor de muziek is oud maar wel om je vinger bij af te likken De analoge Orban 8100A met de Orban Stereo limiter 418A en de Warsanis Multiband 1240 (3-bands). De stereocoder is van AEV, de starlight 2 en de RDS is een RDS2000-systeem.

 

Telefunken-kastje

Beneden aangekomen staat dan de zender een Telefunken kast compleet transistor en passief gekoeld wat inhoudt zonder blowers. Hij levert op dit moment 1100 Watt. Helaas konden we de mast niet goed zien vanwege het tijdstip, het was te donker.

 

Een gezellige avond vol met info en grappen en grollen, maar helaas wel de laatste avond. Reestdal, bedankt voor de vele maandagen vol met muziek.

 

Filmpje Reestal team