22-11-2009                                                    SBT                                        Door:  Wilco

Weekend marathons. Het is een begrip. Eigenlijk al meer regelmaat dan uitzondering geworden.

 

Goed gedrag

Zondagmiddag na het wandelen in het bos met de honden en het hele gezin heb ik weer het bewijs van goed gedrag gekregen en gaan we deze middag verder besteden aan impressies.

 

Dus ondermeer op bezoek bij dit station SBT, hoewel ze al met de laatste uurtjes bezig zijn. Deze Drentse piraat is begonnen op vrijdagmorgen met de nodige tegenslagen, want brom brom en nog eens brom.

 

Bromdoos

Van alles is geprobeerd om de inslag eruit te halen en een heel arsenaal verschillende mengpanelen is gebruikt maar niets helpt. Er is geen oplossing gevonden maar van alle mengpanelen die getest zijn hebben ze de minste bromdoos ertussen gezet Waarschijnlijk is het probleem te vinden in de stroomkring, oftewel alles op verschillende fases aangesloten.

 

Grapje

Het station zendt uit in een café en het is eigenlijk begonnen als grap. In de plaatselijke stamkroeg van dit team werd de melding gedaan: we kunnen hier wel eens gaan draaien. De bareigenaar had daar geen problemen mee en vroeg wanneer? Over 3weken?

 

Dat is snel maar ja, het aanbod is leuk dus dat gaan we regelen. In deze korte tijd moest er nog een mast worden geregeld, maar dat was geen probleem. Een 42 meter hoge zendmast was snel gevonden en bovenin werden 4 rossen gemonteerd zodat het signaal de ether in kon worden geslingerd.

 

Bescheiden pierementje

De doelgroep van het signaal zijn de provincie Friesland en delen van Drenthe en Overijssel. Het signaal komt uit een RVR-eindtrap die een vermogen levert van 1 KW met ervoor een eigenbouw stuurzender. Ze zijn erg tevreden over het bescheiden pierementje, al blijft de brom toch wel een doorn in het oog, maar het is niet anders.

 

Het team bevindt zich midden in de bouw waardoor het vermogen en de hoogte nu acceptabel is, zonder overlast te veroorzaken. En alles staat afgesteld op de 96.70 MHz in stereo en RDS die van Katruud zijn.

 

Hogerhand

Zondagavond rond 19:00 uur gaat de zender uit. Al hadden ze zelf verwacht dat de zender door hogerhand wel uit zou worden gezet maar dit bleef gelukkig uit. Vrijdag werd er in de buurt namelijk een zender uit de lucht gehaald en dit team verwachtte dat het niet bij één zou blijven.

 

Apparatuur

De studio zelf is voorzien van diverse apparaten met als mengtafel een Numark CM-200 met links en rechts 2 verschillende platenspelers. CD’s worden gedraaid doormiddel van een enkele CD-speler. Verder is er nog de optie om van MP3 de muziek te draaien.

 

Soundprocessing

De processing is een Triple-C van TC-Electronics met ervoor een AGC/leveler van Symetrix, type 422. Verder staat er nog een Aphex Big Bottom tussen.

 

Het team heeft verder de uitzending zonder uitval uitgedraaid.