09-05-2009                                        Station S*P*T*A                                 Door: Bram

De afgelopen week werd mij al gevraagd of ik in het weekend langs kwam voor een impressie, want nu werd het toch wel eens tijd zijden ze.

 

En wel zaterdagavond na het werk gauw onder de douche, vervoer geregeld, collega mee en dus op naar de studio van station SPTA. Natuurlijk de camera met nieuwe lens niet vergeten. Dom, dom wie laat dat ding dan ook van de trap vallen? Maar gelukkig is hij weer helemaal in orde.

 

Zender

De zender die vanavond werd gebruikt was een 350 watt mosfet en wel een fabriekseindtrap. Dit was de laatste keer dat de jongens met deze set draaien. Want de nieuwe zender met 8 keer meer vermogen was bijna klaar. En daarom voor de laatste keer met een sturing van J uit A en als eindtrap een 350 watt Esse mosfet.

 

Mast

De mast is een mooie constructiemast met in de toppijp 4 semi-breedbanders. Al-met-al hing de bovenste antenne op een hoogte van een ruime 40 meter.

 

Studio

De studio was een zeer gezellig ingerichte keet/studio met achterin de draaitafel. Op die tafel treffen we 2 maal Citronic-draaitafels aan met originele elementen. Dat alles ging naar een Behringer DJX 700. Daar boven hing een dubbele cd-speler van DAP.

 

Soundprocessing

Onder de tafel vinden we een Behringer 1400 en een 4000 als soundprocessing. Dit gaat naar een zelfbouw stereo-encorder en een katruud RDS, als ik het goed heb. Zowel aan vinyl als een cd’s geen te kort en daarom was er in de studio ook geen muziekcomputer te vinden.

 

Jongens bedankt voor de gezellige avond en de volgende keer verwacht ik toch wel warme gehaktballetjes.