31-10-2009                               Scheerlijn en de Witte Bizon                                     Door: Ruud

De Scheerlijn en de Witte Bizon: twee namen en twee grote verschillen. De Witte Bizon zit al meer dan 30 jaar het vak, terwijl de Scheerlijn eigenlijk net om de hoek komt kijken.

 

Maar dat deze man gevoel voor het piratengebeuren heeft is goed te merken. Een goede platenkeus en met de babbel zit het ook wel goed. Kortom, weer een opvolger voor de toekomst.

 

Zaterdag maar eens even bij deze mensen op de koffie om een impressie te maken. Helaas was deze al op dus dan maar wat anders.

 

Elenos

De zender van dit team is een bekende in piratenland. Een T1800 van de firma Elenos en hij draaide rustig op 1500 Watt. Er wordt mij nog verteld dat die makkelijk naar de 2000W kan, maar dat vinden de stoppen in de meterkast niet zo leuk.

 

De mast staat op een hoogte van 35 meter met daar in vier ross antennes. Jammer genoeg was het pikkedonker dus geen foto's van de mast.

 

Studio

Van buiten gauw de studio in naar de warmte want dat het geen zomer meer is, was deze avond wel te merken. De studio was eerder een garage en is omgebouwd tot studio. Het geheel is erg gezellig aangekleed. Vele foto's sieren de wanden en van achter de mooie draaibar kan de dj zijn progamma doen.

 

Apparatuur

Het team draait voor 75 procent van de zilveren schijfjes en de rest komt uit de PC. Voor de CD’tjes wordt gebruik gemaakt van twee dubbelladers van het merk Pioneer. De audio gaat naar het mengpaneel van het merk EPT.

 

Soundprocessing?

De reis van het geluid gaat verder door een zelfbouw stereocoder en vandaar uit naar de zender. Inderdaad er staat verder niks tussen wat maar iets met soundprocessing heeft te maken. Dus zo kaal uit het mengpaneel en het klinkt niet verkeerd.

 

Reacties van het luisterend plubliek worden lekker ouderwets met de pen op papier geschreven. En tja mocht het dan soms wat de onduidelijk zijn, gewoon even de bril erbij op. Veel reacties kwamen binnen via de landlijn en via de sms.

 

Onder het welbekende motto gezelligheid kent geen tijd klopte hier wel. Het was al aardig nacht toen we vertrokken. Maar de avond was zeer geslaagd en daar gaat het om.

 

Scheerlijn en de Witte Bizon en verdere medewerkers bedankt en tot die volgende keer.

 

Bezoekers