29-12-2009                                        Schotse Collie                         Door: Wilco

Na 250 kilometer op de klok zijn we nog steeds in Friesland en ik ga weg naar een van de laatste te bezoeken stations.

 

Af en toe

Dit station draait vanuit een woonkamer midden in een woonwijk en het kent geen vaste tijden meer zoals eerder toen hij elke week zijn programma draaide. Nu zet hij de zender aan wanneer hij tijd en zin heeft en dat is heel af en toe.

 

Een echte huiskamerpiraat is dit maar ook erg bedreven in zijn hobby. Zijn vak is timmerman en hij heeft deze studio dan ook zelf in elkaar gezet. Het ziet er allemaal strak en degelijk uit.

 

Kleermakerszit

Alleen het is geen bar of studio zoals de meeste piraten hebben. Nee deze piraat moet op de grond zitten in de zogenoemde kleermakerszit. Niet echt comfortabel zo te zien maar deze piraat kan er uren zo bijzitten en alles is maximaal benut.

 

Mast

De mast is een kokermast die elektrisch omhoog kan worden geschoven naar 25 meter. Boven in de mast hangen twee CTE breedbandantennes waar ook het koppelbalk van is.

 

Apparatuur

Hoewel deze piraat bijna geen ruimte heeft voor vinyl staat er toch nog een enkele platenspler van Citronic de PD-1MK3. Voornamelijk wordt er vanaf CD gedraaid en alles staat in een handige computerdatabase. Vanuit het programma CD-base kan de  muziek snel worden opgezocht. Momenteel staan er 13.000 nummers in de elektronische kaartenbak.

 

CD’s worden vanaf de speler van JB System afgespeeld (type CD410) en alles is aangesloten op een JB System ME2 mengpaneel.

 

Ook MD

Verder maakt het station gebruik van een grote hoeveelheid MD’s die steeds verdwijnen in 2 losse spelers van Sony . De processing is een Ultramizer van Behringer, de DSP1400P.

 

De zender staat op zolder en het is een bekende eigenbouwset goed voor 900 Watt op de meter, maar hij kan wel meer geven.

 

Wasemkap

Heel apart is de koeling die deze piraat heeft gemaakt. Twee ventilatoren die normaal voor een wasemkap worden gebuikt staan onder de CX-bak. Een motor van de wasemkap staat boven de uitgaande luchtstroom die het weer afzuigt rechtstreeks naar buiten via een buis.