12-06-2009                                        Siergeit FM                                         Door: Wilco

Met een enkele Ross en een enkele CX een marathon draaien, kan dat? Natuurlijk kan dat, al zie je het niet zo gek vaak. De 6 dames van het VPT laten het zien en vooral horen.

 

Station Siergeit FM noemen ze zich en alles is te beluisteren op de 98.10 MHz in stereo en RDS. Een kijkje bij de mast is toch ook wel weer lachen en ook mooi. De ruim 55 meter hoge mast die nog niet geheel is uitgeschoven en bovenin hangt die ene antenne die de muziek de ether instraalt.

 

Enkele CX

En toch gaat het signaal goed weg met de 400 watt uit een enkele CX die in een paardentrailer staat. Bij Ommen was het signaal al goed te horen op de autoradio. Alles is zelfbouw, van antenne tot zender en van eindtrap tot voeding.

 

De studio staat opgesteld in een grote partytent die tussen de lange schuren van een boerderij is opgebouwd. Donderdagavond rond de klok van half elf is de zender aangezet en als alles goed verloopt, gaat de stroom weer van het apparaat op zaterdagmiddag rond de klok van 12 uur.

 

Druk SMS-verkeer

Van de 6 dames zijn er momenteel 2 in de studio. Het is hun buurt om de muziek te draaien en aan belangstelling is er dan ook geen gebrek. De verzoekjes lopen leuk door via de gsm om vervolgens het op het scherm van de PC te worden geprojecteerd.

 

Apparatuur

Voor het gemak staat er geen vinyl opgesteld en het meeste komt van CD af en daarvoor wordt een dual CD-speler gebruikt van Numark, de CDN22. Verder is er muziek van MP3, maar omdat het softwareprogramma niet werkt gebruiken ze de mediaplayer van Windows zelf om de audio in de Behringer 1622FX  te laten stromen.

 

Aan processing ontbreekt het ook niet. Een heel arsenaal Behringer staat er opgesteld met als hoofd de 9024. Verder verwijzen we u graag door naar de impressie van Radio Oranje NL waar meer details over de processing staat.

 

Goede doel

Geld dat via de bezoekers binnenkomt, is voor het goede doel. Hoeveel dat wordt, daar hebben de dames geen enkele idee van. Wel gaat alles wat binnenkomt naar de stichting Benjamins. Een zorgboerderij waar verstandelijke gehandicapten de dieren verzorgen maar ook allerlei andere klussen doen.

 

Filmpje Siergeit Fm