27-01-2909             Radio Silverspeed              Door: Gup FM

Al een tijdje stond het op het programma om een bezoekje te brengen aan de radio Silverspeed. Ik had het signaal te pakken op 95.10 MHz in stereo en RDS, dus in de auto en op naar dit muziekstation.

 

Zender & mast

De zender is niet op de foto gezet maar die goed voor een 700 watt (dubbele mosfet) bij 2x 10 amp. De mast is een uitschuifbare mast zoals we tegenwoordig veel tegenkomen. Drie delen van 8 meter met 12 meter aluminium topbuis brachten de totale lengte van de mast op een hoogte brengen van ongeveer 32 meter.

 

In de mast hingen 4 richtantennes met zelfbouw koppelbalk en die moesten het signaal verspreiden. De antennes en zender deden hun werk prima want er waren in een korte tijd erg veel verzoekjes binnengekomen.

 

Soundprocessing

De opstelling was in dit geval de Behringer-chain. De Ultrafex met daaronder de Autocom en daaronder bevonden zich de bekende Edison stereoverbreder met de MDX8000 Combinator als eindstuk. De stereocoder was 8x sampled en de RDS was van het merk rds 2000.

 

Het mengpaneel wat gebruikt werd was een Dateq 7.2 en werkte prima. Ze hadden nog een laptop neergezet om muziek op te zoeken en af te spelen met Ots dj.

 

Een draaitafel was aangesloten en daarvoor waren er ook de nodige singels aanwezig. Het meeste werd echter gedraaid vanaf cd en daar hadden ze een ruime keuze van.

 

Ook nog even foto’s bekeken van de inbeslagname een tijd terug.

 

De studio was opgezet in een blokhut en die was prima ingericht van binnen. Een bar links achter en rechts achter een korte stamtafel. De studio was lekker gezellig druk en hier en daar hing wat leuks aan de muur om wat sfeer te kweken.

 

Kortom, er hing een gezellige sfeer bij dit muziekstation.

 

Ik wil dit station bedankt voor de gezelligheid en de aangeboden sapjes