19-03-2009                            Snorkels FM                           Door: Wilco

Jaargang 2, editienummer 2 en op het moment klinken de platen al in de ether met de vele en leuke jingles. Dit is Club Snorkels vanaf het Sallandse gras en dat alles op de 94.50 Mhz in stereo en RDS.

 

Afstanden

De verwachtingen waren weer hooggespannen. Zal het deze keer net zo goed lukken als vorig jaar? Het is te hopen en het team gaat er in elk geval wel voor. De eerste reacties op afstand hebben die van vorig jaar nog niet evenaart, maar de dagen zijn nog jong.

 

Wat er niet aan ontbreekt zijn de vele verzoekjes. Ze denderen achter elkaar op de laptop binnen, maar tot heden nog geen melding vanuit Castricum, van de vaste luisteraar die vele ontvangstberichten post. Maar dit was ook niet meer nodig. Een bericht vanuit Zoetermeer: ontvangst is goed en kijk dat willen ze graag hebben.

 

Vermogen

Hoewel de mast ietsjes lager staat dan vorig jaar, nu namelijk 80 meter, hebben ze wel wat meer vermogen op de meter staan. Zo’n 12 kW op de Bird-meter en op de kast geeft hij ongeijkt 10 kW aan. En alles wordt weggestraald met 6 fabrieksantennes en fabriekskoppelbalk.

 

CEA-eindtrap

De stuurzender is Elenos die vervolgens een tussentrap van RVR aanstuurt. Vervolgens gaat het vermogen in de eindversterker een CEA, die de voorloper schijnt te zijn van het merk RVR. Het kost allemaal wat. Zo’n vermogen trek je niet uit het lichtnet, nee daar hebben ze een 150KVA-aggregaat voor staan, die ook wel de nodige liters diesel lust.

 

Wat is Nederlandstalig?

De studio staat opgesteld in een geschakelde tent waarvan er 3 tegen elkaar zijn geplaatst. Klaar voor de vele liefhebbers van echte piratenmuziek. En wat is piratenmuziek? Dat is een discussie waar geen antwoord op te geven is.

 

Elke regio heeft zijn specialiteit en dus ook de muziekkeuze. Hier zijn het voornamelijk oude bekende Nederlandstalige platen, en oud moet het wel wezen want er staat geen CD-speler voor de muziekkeuze opgesteld.

 

Apparatuur

Alleen twee platenspelers van Stanton, de STR8-80 met Tonar Banana-elementen, maar toch staat er een enkele cd speler en MD speler voor de jingles. Geen geluid zonder een mixer en dit is een Soundcraft de Spirit ES.

 

Kale Mini

Kaal uit het mengpaneel gaat het natuurlijk niet bij deze grote piraat maar er staat eigenlijk ook niet zoveel achter. Een enkele processor van BW en ook nog de goedkoopste uitvoering namelijk de DSPX-Mini. Niets geen voorzet dus, vanuit het mengpaneel de Mini in en dan naar de zender. En het klinkt wonderbaarlijk rustig en schoon.

 

Ik wil het team nog bedanken voor de uitnodiging en voor de gastvrijheid en natuurlijk de hamburger van moeders.