08-02-2009                                        Soat FM                      Door:  Kroepoek

Al ver van te voren las ik het in de MSN-naam van dit team: het ging weer gebeuren. Een weekend Soat FM vanuit Twente.

 

Tegenslagen

Goed voorbereid, al konden ze zich niet beter voorbereiden op de tegenslagen die ze dit weekend zouden krijgen. Een dwangsom van de gemeente Hof Van Twente en een werkbezoek van Theo Brouwer van het Agentschap Telecom.

 

Vrijdag ging ik nog even kijken bij de eerste locatie. Het schoot al mooi op en na een half uurtje kwam de mast er aan. Een 60 meter mobiele kantelschuifmast, die ik nog net kon zien steigeren voordat ik weg ging. Een uurtje of wat later was er signaal van de Soat. Verzoekjes en reacties kwamen van ver.

 

Zender

De zender was een 5 kilowatt kast van het merk RVR. Inderdaad was, want deze moesten de jongens zondagmorgen inleveren op het politiebureau in Haaksbergen. Daarna hebben ze er een andere zender achter geplaatst onder het motto: voor één gat zijn wij niet te vangen. De tweede zender was een Elenos T1800 met een RVR-sturing.

 

Audioapparatuur

De audioapparatuur bestond uit een Dateq Apollo met 2 Technics-platenspelers. Er werd bijna 100% van vinyl gedraaid.

 

Achter de Dateq lag een Orban 8200 in combinatie met een RVR RDS kastje. Dit zorgde voor een uitstekende modulatie, al zat er af en toe een klein brommetje onder.

 

Overheidproblemen

Zaterdagmorgen kwam de dwangsom van de gemeente binnen en voor één uur moest alles weg. Kortom, 3 kwartier om alles van deze locatie te krijgen en te verhuizen naar een nieuwe plek.

 

Het lukte makkelijk en ’s avonds stond de kast alweer aan en de tent zat goed vol. De jongens vermoeden het al en inderdaad zondagmorgen stond Brouwer op de stoep met de politie. De kast moesten ze inleveren op het politiebureau en dat hebben ze gedaan. De filmpjes zullen binnenkort wel op YouTube verschijnen.

 

Masten

Op de eerste locatie stond zoals eerder gezegd een mobiele kantelschuifmast van 60 meter.  Met boven in vier 2-elements breedband antennes. Op de andere locatie gebruikten ze een vaste mast van 40 meter met 6 breedbanders.

 

Al met al behoorlijke tegenslagen, maar de jongens hebben het naar hun zin gehad en ik ook. Gehaktballentest bracht een 7,5 op. Ik wacht nog op de gehaktbal met Joppie-saus.

 

Tot een volgend weekend en bedankt voor de sapjes.