21-03-2009                 Radio Speedy                  Door: Max en Bart

 

Deze keer zijn we langs geweest bij Radio Speedy. Dat was al een tijdje geleden, maar we zijn onlangs teruggeweest om foto’s van de mast te maken. Dit omdat het in maart nog erg donker was ’s avonds.

 

Het team van Radio Speedy bestaat uit 2 DJ’s en ze draaien elke zondagavond vanaf ongeveer 18.00 uur tot ongeveer 00.00 uur. Dit alles ergens in Oost-Brabant.

 

Al snel kwamen de eerste studiogasten binnen.  Max heeft nog even achter de knoppen gezeten.

 

Uit de lucht

Radio Speedy is begonnen op 24 maart 1996. In die tijd zijn ze twee keer uit de lucht gehaald waarvan één keer op een ander adres. Twee jaar geleden heeft het AT geprobeerd Radio Speedy uit de lucht te halen maar dat is niet gelukt.

 

Wel kreeg de eigenaar een dwangsom voor de mast. De mast was namelijk te hoog vond de gemeente.

 

Zender

De gebruikte stuurzender is een Esse Ci  EXC20 (PLL) en staat afgesteld op de 104.1 MHz, maar zal weer teruggaan na de 104.4 MHz zodra de oude frequentie van Arrow gevuld is.

 

Het vermogen van de stuurzender is 4 watt.  Voldoende om de eindtrap, een VU250, aan te sturen. Totaal is het setje goed voor 400 watt.  Radio Speedy draait in stereo en met RDS. Het merk van de stereo en RDS is niet bekend.

 

Mast

De mast is 30 meter hoog, met bovenin twee breedband rossen.

 

Apparatuur

Er wordt gebruik gemaakt van een MX995 mengtafel, een Sennheiser e815(s) microfoon, 2 CD-spelers van het merk Numark en een computer met Winamp.

 

Processing

Als soundprocessing gebruiken ze een Ultraflex 2, een zelfbouw limiter en een MX882 Ultra Dyne Pro. Er zit ook een cassettedek tussen om het volume te kunnen aflezen.

 

Muziek

Radio Speedy heeft 5000 singels, 1800 CD’s en 2000 MP3’s. Ze draaien vooral Nederlands- en Duitstalige platen.

 

Tot slot willen wij het team van Radio Speedy bedanken voor de gezelligheid.